Pana la urma se pare ca nu ai ce alege, daca cele unde se tocesc nu le vrei, dar nici cele logice, pe care sa le rezolvi nu le poti rezolva.
Vezi tu pana la vara ce decizi, ca de nu, te face mama florareasa la piata.
Daca iti place sa programezi si iti place matematica, mergi pe mate info. Daca nu iti place sa tocesti atunci aici o mai dai pe logica.Si poate e si mai lejer ca depinde de liceu.Asa mi s-a zis si mie ca la stiinte fac bio si chimie, dar acum fac franceza, istorie si filozofie mai ceva ca la filologie . Depinde de noroc.
Si la moisil de exemplu e greu la mate info? sau e lejer? mie imi place mult logica si am o logica destul de buna
Nu am cunoscuti in moisil, iar eu invat intr-un colegiu din sectorul doi si nu am cum sa ma pronunt exact. Daca ai logica eu zic sa mergi acolo.La filologie nu prea vad cum vei utiliza logica.E mai mult de invatat, nu de dedus.
Dacă nu îți e ușor cu matematica, dar nici nu ai vrea să citești... nu ai opțiuni.
Am înțeles că pe filologie (unde e de tocit) nu vrei și pe mate-info (unde nu te descurci) nu vrei. La științe sociale, din clasa a XI-a nu o să mai faci biologie, fizică și chimie. La profilul ăsta se face multă istorie, te pregătește câte puțin la toate (din câte am înțeles), iar materii noi ar fi: psihologia, logica, economia, filozofia și încă ceva... Deși pică și profilul ăsta dacă nu-ți place să tocești. Aici ai de citit și de filozofat. Am înțeles că e cel mai lejer profil, însă niciun început nu e ușor.
Mă gândesc că nici la științele naturii nu te-ai încumeta, deși, e mai ușor decât la mate-info. Se pune accentul, bineînțeles, pe biologie, chimie, fizică și pe matematică, dar mai puțină decât la mate-info.
Acum, dacă ești talentată și ai și ceva susținere din partea părinților, ai putea alege un liceu cu profil artistic, unde îți poți cultiva pasiunea. Mi se pare cel mai indicat, dacă nu vrei nici acolo, nici acolo. Poate desenezi, cânți, dansezi... Găsești tu ceva!
În ce clasă ești? Și la ce te referi prin „îmi place să programez"? Aș vrea să-ți înțeleg mai bine întrebarea.
Eu programez intr-un mod mai usor sa zic asa de la 10 ani. pe jocuri. mie imi place orice e legat de logica. cu mate ma descurc dar cica la liceu nu merge decat cu meditatii
O să-ți spun ce mi-au spus și mie profesorii. Ne aflăm în situații similare.
La mate-info e greu. Și, într-adevăr, realitatea liceelor bune constă într-un singur lucru: meditații. Sunt părinți care își meditează copiii din clasa a II-a. Vine meditatorul la ei acasa să facă temele cu pruncul. Eu cunosc multe cazuri. De asta auzi de note fabuloase și copii de 10 peste tot. Copiii ăia muncesc cot la cot cu un alt profesor de mici. Pur și simple sunt susținuți, nu se duc cu tema nefăcută, nu se duc cu replica „nu am înțeles aici". Dacă se duc, fără TV, telefon, calculator, plimbări... ¡Nada! Până nu vin cu diploma de la vreo olimpiadă pe țară.
Asta nu înseamnă că tu nu ai fi capabilă de mate-info. Și eu vreau să urmez profilul ăsta, și sunt bună la matematică, dar să nu crezi că din clasa a II-a mă așteaptă profesorii acasă.
Da. Am început meditațiile anul ăsta. De ce? Nivelul clasei mele la matematică este extrem de scăzut (dar extrem de scăzut). Nu că ar fi colegii mei proști, în niciun caz! Pur și simplu au alte pasiuni, sunt mai mult artiști. Profesorul își făcuse un obicei din a-mi preda diferit, din a-mi arăta și altceva pe lângă lecție. De asta, s-au iscat anumite discuții de tipul „logic că pe tine te favorizează". Așa că — meditații.
Nu știu care e situația ta. E greu. Mai întâi asigură-te că iei notă mare în evaluarea asta, după gândește-te cum să-i faci față liceului. Dacă ai luat peste 9 la amândouă (sau peste 8 la una și peste 9 la alta), îndrăznește și du-te pe mate-info. Alte orizonturi au elevii care parcurg profilul ăsta! Oricum, poți face orice facultate. Nu te întreabă nimeni pe ce profil ai mers în liceu. Înveți cum trebuie, dai examenul, îl iei, intrii și îți vezi de treabă.
Cam așa funcționează treburile. Dacă mai ai întrebări, le aștept.
Da dar am auzit ca e foarte greu la mate-info, eu ma pricep mai bine la geometrie decat la algebra
Vrei la un liceul bun, nu?
Atunci trebuie sa tocesti indiferent de profilul ales, dacă nu, nu ai de ales decât sa alegi un liceu economic, tehnologic și sa zbori prin liceu pana în a 12 a când te apuca groaza, ca doar n-o, ție nu ți-o plăcut sa tocești...
Alexandru250201 întreabă:
Alexutzuu2010 întreabă: