Eu zic sa te axezi spre ce ai tentatie, spre ce ai face cu drag, astfel vei avea si rezultate banesti deosebite.cand pui suflet, devii cel mai bun si automat vei fi cautat de ceilalti
Esti tanar.ai timp sa te gandesti cum ai putea face ceea ce iti place, diferit de cum fac ceilalti.asa ai atrage priviri asupra ta.in viata o sa te lovesti de multe hop-uri, niciodata nu o sa incepi sa lucrezi pe bani multi.se incepe de la putin, apoi capeti experienta, te faci cunoscut si evoluezi astfel
Probabil, dar faza cu "ai timp sa te gandesti" nu mai merge la mine, am asteptat prea mult ca sa mai spun ca am timp, probabil daca m-as fi pregatit mai din timp nu as fi fost in aceasta situatie. Spre exemplu mi-a povestit un var ca el are in facultate un prieten ce a fost recrutat inca din al doilea an de mai multe firme ca sa lucrezi pentru el si i-a sus si lui "Daca vrei sa lucrezi cu mine/pentru mine apuca-te sa inveti serios" si am patit-o si eu cu un coleg de calsa care a fost implicat in mai multe proiecte, iar acum trebuie sa mearga in alta tara pentru o prezentare. Prin asta vreau sa subliniez ca daca faci lucrurile din timp poti ajunge mare, iar uneori daca le faci prea tarziu poate fi degeaba sau nu cu acelasi efect pe care l-ai fi vrut
Eu nu merg pe principiul asta,e vorba si de destin, dar bineinteles ca trebuie sa facem si noi ceva pentru asta. Daca iti doresti ceva cu adevarat, o sa se intample, dar nu mereu cand vrem noi, ci atunci cand trebuie.Personal,spre ce ai atractie, ce ti-ar placea sa faci?
Nu stiu exact...
De cand eram mic imi placea sa il ajut pe bunicul meu in tot ce facea in atelier (tamplarie, batut cuie in lemne , in special reparat) si sa construiesc
Imi place tehnologia ce apare acum (tot ce tine de telefoane tablete pc etc, pana la drone si inteligenta artificiala)
Si oarecum partea de software
Imi place sa descopar si sa experimentez cam orice
Nu desenez prea bine, dar imi place si asta-> poate arhitectura?!
Intr-un timp mi se parea interesanta si psihologia (ar fi interesant sa stii totul despre oameni si de ce reactionaeza intr-un fel aproape dupa un tipar) sau biologia (vreau sa stiu cum sa previn anumite boli, unde am localizate toate organele si de la ce sunt afectate eventual sa le stiu si denumirea)
Partea de antreprenoriat m-a fascinat de acum 4 ani cand am avut un" plan de viitor" anume sa merg intr-o alta tara si sa muncesc pana fac niste bani pentru propria firma)
Si inca cateva...
De asta sunt in dubii. ma gandeam ca niciodata nu am sa am un job stabil. Poate doar daca as putea sa imi pun in aplicare toate pasiunile, dar din pacate nu se leagea chiar ase de bine intr-un anumit domeniu
Pai iti poti continua studiile, avand in vedere ca termini pe profil economic ai de unde alege in materie de facultati. Iar in timpul facultatii (poate nu chiar din primul semestru) poti avea si un job part time, eu am multi colegi la facultate care au joburi chiar si full time deja, dar asta orarul nostru fiind destul de lejer.
Nu te agita prea tare, o sa iti gasesti 'scopul' o data si odata, poate cand te astepti cel mai putin.
"Ce sa fac cu viata mea?"
"Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, si El te va sprijini." (Psalm.55:22) Implinirea aici se gaseste.
"Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Luca.12:31)
Variante sunt, tupeu si putina nebunie sa fie. (Trafic cu tigari, si alte chestii de genu)
Cat timp ai o specializare si te pricepi in domeniu n-ai de ce sa-ti faci griji, si eu vreau sa merg sa muncesc de acum dar inca n-am terminat scoala, tot asa ca tine, mereu ma gandesc la viitor, nu trebuie sa lasi gandurile sa te macine, fie ce o fi, cel mai bine este sa stai linistit la scoala si sa incerci sa te mai bucuri si de prezent, stii vorba aia ''ce te-oi satura de munca''!
Singura ta sansa este antreprenoriatul. Asa poti "sa cresti".
Daca ai creativitate, cauta ceva la care te pricepi si incepe munca. Dupa 3 ani, vei castiga de 10-20 de ori minimul pe economie, daca esti baiat destept.
Ca tot mai sunt 2 luni pana la finele anului, invata mai bine o limba straina si cauta-ti de lucru in strainatate pe perioada verii.Informatii vei avea la nas tot timpul in era internetului. Faci bani mai multi decat in tara, cunosti alti oameni, alte mentalitati si asa te orientezi sa vezi la ce esti bun.Eu am prins alt regim, se punea mult accentul pe studii, acum nu imi folosesc la job-ul actual, pentru ca nu conteaza ce ai invatat conteaza sa stii sa te folosesti de informatie. Ce castigata as fi fost daca imi recomanda si mie cineva din liceu sa incep sa fac banii mei, castigam timp!
Dupa opinia mea, sa te apuci direct de antreprenoriat ar fi o idee, daca ai banii necesari demararii proiectului, dar trebuie sa vezi si in practic cum e aplicat, sa-ti faci ucenicia langa unul-unii care activeaza deja in domeniul vizat de tine.
M-am gandit si la varianta asta, poate chiar de cand eram mai mic... problema ar fi banii si riscurile de a pierde tot. Poate ca am aceata tendinta si din cauza bunicii mele care are o firma destul de profitabila, insa mie imi este putin frica pentru ca mereu vreau sa evouez foarte repede si din cauza asta pierd destul de mult si renunt. As incepe sa invat pentru asa ceva, dar nu stiu de unde sa iau informatia...
Care dracu' 2 luni?
Crezi ca in strainatate vei fi mai bine apreciat/ă? Haha. Nu este deloc adevarat, vei fi precum un sclav al lor, muncesti la firma straina, fara studii esti un 0 fata de ei, chiar daca peste 7-8 ani de munca in aceeasi firma vei fi mai putin "sclav", pentru ca ai capatat putin respect si etc, tot degeaba, sincer ti-o spun.
In afara de n-as avea rude care sunt sclavi ai germanilor, italienilor, spaniolilor si etc, a-si spune, Doamne ce frumos si bine este afara, imi da aia 1800 de euro, din care trebuie sa ma intretin si toate cele, facturi etc, si eu traiesc ca un rege. Nimeni nu se duce afara din dorinta de a fi sclav, dar esti, nimeni nu se duce in afara ca sa cheltuiasca banii aiurea, ci ca sa vina in tara "cica" sa faca "imperii", pe dracu', numai imperii nu fac, tot o casa cu 3 camere si o baie/bucatarie, sa stea impreuna cu nevasta-sa si copii daca au, si pa.
Am si cu studii superioare, doctorate si alte cele in afara, in principal USA, UK, Finlanda si Belgia, dar sunt alte situatii deja, vorbim de IT-isti, de Broker de asigurari, de anteprenori si ingineri in automobile, aviatie pe ramuri foarte bune, greu se ajunge, si greu te da jos daca esti cu adevarat bun. Am lucrat in Germania la o firma de servere dedicate, salariu bun, diurna, masa, cazare free, respectul cuvenit de la manageri/sefi, altfel stau lucrurile, nu asa, sa frecam "pisoiul" in afara ca'i splendid.
Ce conteaza cat castigi? Nu te mai gandi la viitor. Traieste-ti prezentul. Cauta ce iti place sa faci in prezent, gaseste si dupa progreseaza. Doar asa poti ajunge sa faci ce-ti place in viata. Daca nu, bafta in stresul tau cu viitorul
Păi nimic nu e simplu. În primul rând trebuie să ai răbdare, să te calmezi să gândești pozitiv ți-o spun cu blândețe. Ieși cu un prieten, prietenă bună la un ceai și povestiți. Plimbă-te în locuri liniștite, odihnește-te cum trebuie. Încercă măcar odată sau de mai multe ori pe săptămână să stai fără telefon pc. Sunt doar câteva sfaturi. Nu îți face țeluri imposibile. Poate te poți întâlni, și cu o persoană mai în vârstă să îți dea niște sfaturi. Succes.
Salut, daca iti dai seama sa imi spui si mie
Am fost exact in situatia ta, am gatat profil economic, am mers si la facultate o perioada dupa care am abandonat-o, acum lucru de 3 ani intr-o fabrica impreuna cu oameni care nu stiu nici sa scrie (fara misto), pe nici 1, 500 de lei. Ce-i drept eu cam "frec mentra pe acolo", dar se gata cele 8 ore, dupa care ajung acasa direct la pc ma pun si atat
Nu m-am maturizat deloc, numai mi-am dezvoltat putin mentalitatea, dar nu cu mult...,
am 24 de ani, fara sperante
De asta ma feresc sa ajung si eu, dar nu e in zadar. Daca ai facut o facultate de ecenomie si esti bun cat de cat incepe sa cauti si ai sa-ti gasesti un post de lucru, iar daca vei munci un pic ai putea sa duci o viata mai buna. Sincer cred ca PC-ul a ajuns sa fie un fel de drog pentru generatia noua, asa ca daca te poti lasa de el vei castiga mai mult timp pentru tine sau foloseste-l cu cap.
No-offence dar chiar esti la fel ca acei oameni care nu stiu a scrie!; putin chiar mai rau .
Pare ca iti plac lucrurile care tin de calculatoare. Deci cred ca ti-ar placea sa inveti cum functioneaza, adica sa inveti programare. In cei doi ani ramasi poti sa inveti multe lucruri si de mate si de info si apoi te poti duce la o facultate de info. Sunt multe chestii pe care le poti invata in doi ani, trebuie sa lucrezi consecvent. Poti sa iti faci propriile jocuri si dupa sa te amuzi jucandu-te cu creatiile tale :)) Oricum, tu alegi. https://www.youtube.com/user/electrickeye91
Poate, doar ca nu reusesc niciodata sa fac ceea ce imi propun. Un exemplu e: Incep o carte, citesc un sfert dupa ma plictisesc si o las, citesc un articol ma mir cat e de fain pun in aplicare dar ma plictisesc si iar o las balta si cam asa fac cu toate. O exceptia ar fi jocurile pe calculator si filmele/serialele, acolo pierd multe ore