E preferabil sa urmezi cursurile unui profil uman (filologie, filo-bilingv, stiinte sociale etc). Vei face psihologie un singur an (in clasa a 10a, ca la orice alt profil), dar la un nivel mai intensiv, precum si celelalte materii de profil (logica, economie si filosofie) care iti vor folosi ulterior. Ai mare atentie in clasa a 10a la notele pe care le iei la psihologie, media anuala ''cantarind'' 40% din nota de admitere la facultatea de psihologie (40% bacalaureat, 40% media clasei a 10a la psihologie si 20% examenul de admitere, daca nimic nu se va schimba). Vei avea 5 ani de studiu in cadrul facultatii, 3 ani de licenta si 2 de master, tu fiind obligata sa absolvi si masterul daca iti doresti sa profesezi. Din anul 2 de master deja va trebui sa faci practica in campul muncii, astfel incat la finele celor 5 ani sa ai deja si o minima experienta practica in domeniu.
Pentru a-ti raspunde la intrebare : psiholog poti deveni daca ai o chemare. O bibliografie vasta poate fi abordata inspre insusirea cunostintelor fundamentale.
Daca doresti sa lucrezi in ramura, ai nevoie doar de suficiente pile pe masura, studiile atestate nefiind eliminatorii (avand terminata o facultate, chiar si in agricultura, un curs general poate fi luat de bun!
Daca vrei sa absolvi o formatie de profil, urmeaza conventional o facultate specializata.
Daca vrei sa iti deschizi un cabinet, ai nevoie de (o) atestare de specialitate si de un buget consecvent! Atestarea poate fi facuta si in Papua sau Uagadugu, important este sa fie cat mai sforaitoare si impresionanta.
pinkdiva întreabă:
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: