| LisaJulie a întrebat:

Ce țări îți oferă cele mai multe oportunități cu privire la cariera?

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Depinde de carieră.
Sanse mari in IT. Dar trebuie sa fii as.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cariera in ce?
ca e important.

| LisaJulie explică (pentru suntserios):

Afaceri și management

| suntserios a răspuns (pentru LisaJulie):

Uk, Olanda, US

| Mosotti a răspuns:

Daca ai cap peste tot te descurci bine, si la noi, daca ai cap de IT programare, nu ai nici o treaba, poti lucra de acasa lejer pe bani buni, sau te duci acolo.

Daca n-ai, nicaieri nu e bine, doar ca in tari UE e mai bine si pe joburi mai low, dar cum economiile pica cam toate fara revenire (nu isi mai revin de data asta), s-ar putea ca doar cei cu cap tare sa o duca decent sau bine, si apoi nici aia.

| relian a răspuns:

SUA, mai multe ca aici nu vad unde in alta tara ar putea fi.
De ce spun SUA? Pt ca aici nu se face diferenta de rasa, de religie, de cetatenie, nu conteaza ca esti roman, arab, chinez, german, elnglez, toti is oameni si esti tratat la fel.Americanii au nevoie de ce stii nu de altceva, deci daca esti bun, au nevoie de tine, indiferent ce luoare ai, indiferent cum arati.
Asta daca esti bun.Ei nu fac diferente ca in UE, vai esti roman, indiferent ca ai cetatenia acelei tari, ei tot ca roman te vad.

Spun asta pentru ca am rude in Franta de exemplu, care lucrau la o companie anume, si li s-au spus in fata, voi sunteti romani, laughing ei au spus avem cetatenie franceza, au spus, si daca ce? Noi tot romani va privim.
Plus de asta nu te ia nici daca esti cel mai bun, prefera un prapadit deal lor, decat sa te ia pe tine ca roman.

Chehstia asta se intampla in f multi tari din lume, dar nu si in SUA aici esti bun, esti f bun, vino la noi laughing poti sa fii si schip si orb laughing

Plus in orice domeniu aici se lucreaza, se cerceteaza, mai toate domeniile au asa ceva, cercetare, productie orice.

In alte tari gen Japonia, China, trebuie sa stii limba si cred ca preferi engleza laughing asa ca nu prea vad ce sa faci pe la aia.

Si daca nu esti bun, in SUA tot ai destule posibilitati, poti sa nu stii sa faci absolut nimic, ceva un job tot gasesti, rupi bilete la filme si tot ai un job laughing dai buna ziua la oameni care vin la market, sau mai stiu eu pui haine pe umerase la magazine laughing

Fara job sau sa spui vai nu gasesc job, pe aici nu prea e asa, care nu vrea n-are job.

In UE cum am spus cunosc, cazuri am, sora si frate in Italia, cetateni, in Frata alta ruda., prin Spania ceva vecini, acolo de zeci de ani, f rar sa vezi romani sau straini la asstia in boburi bune sau unde munca nu-i asa grea.
La munca de jos da gasesti si la aia balamuc, romanii cam la joburi de astea is acolo.

Chair de ai facultate, chiar de esti mai bun decat cei de acolo, tot la munca de jos esti pus.

Daca esti mai vechi, daca ai cetatenie hai sa zic mai gasesti ceva joburi, dar trebuie sa cunosti ceva dei lor.Sora mea este invatatoare, dar ea are cetatenie, are barbat italian, cunoaste in domenoiul ala italience, cam asa se merge.
Cel putin din ce stiu eu, aud la romanii de pe acolo.Aici in SUA stiu romani profesori universitari, si nu unu, mai multi, dar jobul asta nu-i asa ceva sa spui wow laughing dar zic ca idee. Aici esti bun, al nostru esti; fac aia bani dupa tine dar faci si tu bani de la ei.

| mODIN a răspuns:

Pai, in general, cu cat locuiesti intr-o zona mai populata, cu atat vor fi mai multe oportunitati. Deci teoretic India, China, SUA, Indonezia, Japonia, cam astea ar fi.

Dar trebuie sa intreb: oportunitati in ce? "Oportunitati" nu-ti ofera nimeni. Poti trai in cea mai bogata tara cu putinta ca nu te va lua nimeni de pe strada sa-ti ceara sa fi CEO sau chirurg. Sunt zone mai specializate pe anumite industrii decat altele. Silicon Valley pentru tot ce tine de IT si tehnologie; orasele gen Paris, Barcelona, Londra pe turism; orice oras cu un port mare (Londra, Hamburg, Suez) pentru comert si logistica; Frankfurt si New York pentru industria fintech si cam asa.

Fara calificari sau specializari sau experienta oportunitatile sunt cam aceleasi peste tot.