Daca vrei sa ajungi sportiva de performanta, succes!
Parintii vor ce este mai bine pentru copiii lor, dar gresesc cand ii obliga sa aleaga niste profesii pe care, de cele mai multe ori ei insisi le-au dorit, dar nu le-au putut avea...
Parintele trebuie sa tina cont si de dorintele copilului, de preferintele lui, de aptitudinile lui...
Decat sa fii un chirurg prost (pentru ca asa au vrut parintii, sa fii medic-dar tie nu ti-a placut.) mai bine, un macelar bun. daca asta ai vrut tu!
Discuta cu mama si alege-ti "viitorul" cu maxima responsabilitate!
Dar la handbal ai sanse de a ajunge in top? De placut iti plac multe dar ce zice antrenorul tau. Cat de bun esti. In cazul in care esti un talent la handbal convinge-o pe mama ta ca e cazul sa faca cum vrei tu si sa te lase sa faci sport. Sportul nu exclude mersul la facultate. Sunt si facultati care au echipe de handbal. Dar daca crezi ca e important pentru tine sportul in asa mare masura atunci gandeste-te cat de departe vrei sa ajungi, cata munca esti gata sa investesti pentru a ajunge acolo. Tine cont ca se poate intampla sa nu mai poti practica sportul dintr-un accident... sau poate din alte motive. Ce crezi ca vei face atunci? Daca nu vrei sa mergi sa faci criminalistica poate e bine sa faci o facultate de sport ca sa poti ulterior (dupa ce nu mai poti practica sportul - din diverse motive, sau dupa ce depasesti varsta) sa fii antrenor. Pune toate astea in balanta si spune-i mamei tale. Eventual daca si antrenorul tau este de parerea ta roaga-l sa vorbeasca cu mama ta...
Buna, parerea mea este sa faci ceea ce este mai bine pentru tine, dar parerea mea este ca pe linga Academia de Politie poti face si handbal; Nu este mai bine sa ai un loc de munca asigurat si in paralel iti poti indeplini visul.Succes.
In ce clasa esti?
Handbalul poti face langa orice meserie, chiar este indicat sa faci sport, cat poti.
Cea ce priveste cariera ta, te sfatuiesc sa-ti alegi o meserie care-ti place, pe care esti in stare s-o faci si daca nu primesti salar pentru munca ta!
Pt detalii...in privat
Handbal...nu hanbal.Eu te sfatuiesc sa incerci la criminalistica, iar handbalul sa il practici doar de placere....nu de performanta.Succes!
Te duci si-ti faci un test de evaluare a aptitudinilor, la Centrul de asistenta psihopedagogica, sau, daca nu au acolo personal specializat peasa ceva, te vor indruma ei unde sa mergi sa-l faci! Curioasa dorinta mamei! Incearca sa-i explici ca, in viata este foarte important ca ceea ce faci sa te bucure si sa te implineasca, nu doar sa iei niste bani!
In viata trebuie sa faci ce iti place si nu ce vor altii...eu unul asa gandesc...si cu asta cred ca am spus tot!
Fratele meu a fost de doua ori campion european cu echipa de la UNIVERSITATEA CRAIOVA-handbal, si asta cand avea numai 18 ani si totul s-a terminat datorita unor inprejurari nefaste care nu a aveau nimic de a face cu sportul, mie personal imi pare rau ...lui nu, absolut deloc! ...de ce nu ii pare rau? pentru ca a facut handbal numai pentru a il multumi pe tata, pentru a ii satisface orgoliul de parinte, a avut talent si noroc dar el ar fi vrut sa fie avocat nu este nici acum prea tarziu dar lucrurile trebuiesc realizate la timpul lor, fa ceea ce iti place pentru ca timpul trece si mai tarziu vei regreta, mama trebuie sa inteleaga ca ceea ce iti place iti aduce fericirea