| natural a întrebat:

Cine imi spune si mie cam ce trebuie sa invat ca sa intru la medicina la cluj sau altundeva. e adevarat ca pot sa invat biologie de a 9-a si dea 10 sau a 11 si a 12. e adevarat? cum e la medicina tinand cont ca vreau sa devin medic oftamolog?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
7 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Inveti bio de a11-a si chimia organica de a 10-a si a 11-a. Exista orase unde nu se da admitere(de ex Constanta dar e cea mai slaba facultate)sau unde se da examen(Cluj, Iasi, Bucuresti).In Bucuresti la examen se dau 60 de intrebari din bio si 40 de chimia, in total 100.Ca sa intrii la buget trebuie sa fii printre primii 400.
Ca sa devii medic oftalmolog trebuie sa dai admitere la medicina generala, apoi dupa facultate(6 ani) iti alegi rezidentiatul in oftalmologie(5 ani)

| MMihai a răspuns:

E adevarat ca pot sa invat biologie de a 9-a si dea 10 sau a 11 si a 12. e adevarat?== teoretic poți învăța orice, dacă și vrei să înveți.
Pe vremea mea --anterior 1990--se dădea examen să intri ca facultate, se dădea la examen : anatomie, chimie organică și fizica de clasa a 10 a și a 12 a.
Nu mai știu acum, cum mai este, trebuie să te interesezi care sunt condițiile de admitere acum la medicină.

| xLouana a răspuns:

Trebuie sa inveti biologie de.a 11 si dea 12 dar trebuie sa stii si restul materiei. si chimie organica

| buhuhuuu a răspuns:

Biologia de a 11-a si chimia de a 10-a si a 11-a (astea se dau orinde la admitere la medicina)