| DariusDbs123 a întrebat:

Cineva care lucreaza la GSA sau alte unitati de paza sa imi ofere detalii despre cum ma pot angaja si de ce am nevoie?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pentru a te angaja la o firmă de pază sau securitate, este necesar să ai un set de documente și calificări specifice, în conformitate cu legislația din România. Iată care sunt, de obicei, actele necesare:
Cazier judiciar curat – Este necesar pentru a demonstra că nu ai antecedente penale, o condiție esențială pentru lucrul în domeniul securității.
Certificat de absolvire a cursului de agent de securitate – În România, este necesară calificarea profesională ca agent de securitate. Trebuie să fi urmat un curs de formare autorizat de Ministerul Muncii și să deții un certificat de calificare recunoscut. În cazul în care este necesar port de armă ai nevoie și de un permis de la poliție.
Cartea de identitate – Este obligatoriu să prezinți o copie a actului de identitate pentru a demonstra că ai cetățenie română și ești major (18 ani).
Adeverință medicală – De la medicul de familie care să ateste că ești apt din punct de vedere fizic și psihic pentru a desfășura activități de pază și securitate și o completezi cu vizita medicală la medicina muncii pentru celelalte rubrici decât cele din antetul fișei.
CV – Deși nu este întotdeauna obligatoriu, un CV actualizat cu experiența relevantă poate fi cerut de angajator.
Diploma de studii – Se poate cere diploma de bacalaureat sau alte diplome de studii, în funcție de cerințele postului.
Aviz psihologic – Evaluare psihologică care să ateste că ești apt pentru a lucra în domeniul securității.
Contractul de muncă și fișa postului – După ce ești selectat, trebuie să semnezi contractul de muncă și să primești fișa postului care descrie atribuțiile tale.
Eu nu mai lucrez, dar am lucrat la circa 5 firme de pază și ți-o spun din experiență.
Atenție!
Pentru fișa medicală și testul psihologic trebuie să plătească firma sau iei bonurile și facturile de la cabinetul medicului de familie și de la cabinetul de medicina muncii, și le decontezi ulterior la firmă!
Pentru permisul de port-armă este altă belea.