Oameni buni...Concediul pentru ingrijirea copilului se poate lua in orice zi in care copilul este mai mic de 2 ani. Adica inclusiv la 2 ani fara 1 zi.Se iau in calcul 12 luni consecutive anterior nasterii copilului, in care a 12-a este luna in care se naste copilul. Poti sa lucrezi intr-o luna chiar si o zi. Important este sa obtii venit in luna respectiva. Chiar daca esti in concediu de risc maternal (daca este cazul), sau in concediu de sarcina si lauzie, tot obtii venit, chiar daca efectiv nu esti la serviciu. Nu conteaza unde ai cele 12 luni lucrate.
Cei care nu va pricepeti, poate n-ar fi rau sa va limitati la "Pentru mai multe detalii poți citi Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003, Codul Muncii". Nu de alta dar furnizati informatii incorecte. Adica nu incorecte, aberante.
Concediul de sarcina si lauzie are 126 zile.
PS...PS...PS...
Am colega care a intrerupt munca, a luat concediu de ingrijire a copilului, s-a intors inainte de a implini copilul 2 ani, si tot inainte de a implini copilul 2 ani a mai intrerupt o data.
Am colega care a lucrat in 12 luni in 2 parti. II lipsesc 15 zile intre demisie si angajarea in cealalta parte. Dar in luna calendaristica respectiva a realizat venit la ambele societati. Faptul ca nu a lucrat luna intreaga nu afecteaza decit la cunatumul indemnizatiei, care se calculeaza prin media aritmetica a veniturilor nete din cele 12 luni ( cu specificatia ca luna a 12-a nu se socoteste, numai se mentioneaza pe adeverinta, se socoteste luna a 11-a de doua ori), medie aritmetica inmultita apoi cu 0, 85, sau cu alte cuvinte 85%. Iar rezultatul trebuie sa se incadreze in intervalul 600-4000 lei. Cine obtine mai putin de 600, va primi 600. Cine obtine peste 4000, va primi 4000.
PS...PS...PS...
Bună.
Poți lucra la mai multe societăți într-o perioadă de 12 luni cu condiția să nu ai întrerupere pe cartea de muncă nici măcar o singură zi.
Te poți muta de la o societate la alta prin transfer, numai așa ai continuitate pe cartea de muncă.
Pentru mai multe detalii poți citi Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003, Codul Muncii.
Pa, pa.
Nu, trebuie sa ai 12 luni continuitate fara intrerupere pe cartea de munca, deci nu are importanta ca ai ai la alta societate.
In primul rand, ceea ce spui tu se numeste concediul pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de doi ani. Acesta incepe in momentul in care copilul a implinit 42 de zile. Pana atunci e vorba despre concediu prenatal si de lehuzie. In total vreo 140 de zile. Ca sa poti beneficia de acele drepturi banesti trebuie sa ai vechime in munca de cel putin un an, din care, la data nasterii cel putin 10 luni neintrerupte. Nu conteaza la cate societati. Atenitie! Daca ai mai putin de 10 luni, poti intampina dificultati la depunerea dosarului. Afara de situatia in care copilul se naste prematur, iar asta se poate dovedi medical.
Http://www.youtube.com/watch?v=1_Uzb1h1l3g
LINK MAGIC >>> http://www.vivasms.ro/h/5f48a30a95
Alatura-te celei mai cool comunitati si primesti promotii targetate si personalizate, discounturi, oferte last minute, invitatii pentru evenimente direct pe telefonul tau mobil!
In plus, castigi bani. Pentru fiecare SMS pe care il primesti de la vivaSMS esti platit. Vrei mai mult? Recomanzi prietenilor tai si esti platit pentru fiecare SMS primit de ei si membrii recomandati de ei.
In acelasi timp si companiile sunt incantate sa trimita oferte care ti se potrivesc perfect si sunt pe gustul tau.
Sa nu uiti totusi de investitii profitabile >>>
https://uinvest.com.ua/? amigosid=32587
anonim_4396 întreabă: