Sunt destule motive pentru care poti repeta anul. Poate ceva probleme familiale.
Dar cand nu-ti arde sa mergi la cursuri, deja este alta problema.
Repetând, ar putea ajunge chiar mai bun decât cei ce n-au avut "plăcerea" asta, nu crezi?
Dacă ar fi cazul în care un angajator să ceară o scrisoare de recomandare de la profesor sau facultate sau chiar foaia matricolă din facultate sau liceu să spună despre cum ai învățat, atunci e cam rău. Majoritatea studenților sau oricine la început de carieră stau la mila instituției și profesorilor ca ei să spună ceva de bine. Dacă nu cere, asta e bine, ești creativ să te exprimi cum vrei în momentul interviului.
Angajator care să ceară explicații de la școală despre cum ai învățat?
Bwa-ha-ha-ha! Cred că ai jucat în filmul Idiocracy.
Da, există astfel de angajatori, și relație "profesională" dintre angajator-profesor. Am vorbit cu 2 profesori de economie, și 3 de matematică de la 2 universități diferite unde am fost (cel de-al 3 lea din altă universitatea, a fost la întâmplare, când vorbeam cu un prieten). Unii angajatori cer scrisoare recomandare pentru studenții/absolvenții aplicanți la job, și de vreo câteva ori a trebuit să explice că "de ce cunoștințele "dobândite" nu se potrivesc cu activitatea lor?" Pentru că, obiceiul vechi, învățatul mecanic, ia o nota buna, și la revedere!
Nu. Dar asta înseamnă că a ales calea greșită. Cu siguranță nu este ceea ce ar vrea să facă în viață, cu adevărat. Și, oricum, cu sau fără facultate, majoritatea ajung la Glovo sau spală vase prin cantine.
Cariera nu depinde de notele din facultate. Am un fost coleg de facultate care a repetat 2 ani, anul 1 și anul 3. Acum lucrează la Siemens, manager într-una din diviziile de engineering. Nu descuraja. Baftă.
"Cei care nu se descurca la scoala, au un succes deosebit in viata!"
In mare ei vor fi antreprenorii de maine.
Clar il face un om slab, asta daca nu pube mana pe carte. Iti spun din proprie experienta, chiar daca nu am avut restante din ani precedenti, ci doar media generala a fost meh pana am inceput sa invat. Nu lua in brate faptul ca practica nu are legatura cu teoria pentru ca nu e tocmai asa. Pana una alta, trebuie sa inveti, nu cade nimic din cer si nu iti baga nimeni nimic in cap.
Demoralizat clar esti. Again, experienta proprie, chiar si acum cand am promovat examene de admitere in profesie foarte dificile, tot ma intreb daca eu nu sunt incompetent and so on. Asta tocmai pentru ca am avut restante si uneori media generala sub 8.