Anna
| Anna a întrebat:

Credeti ca domeniul asigurarilor private de viata si sanatate va supravietui recesinuii? Sau credeti ca va prospera? De ce?! Argumentati!

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Teoretic va fi nevoit - pentru ca cel de stat isi va lua in curand mana de pe toti angajatii. Oricum firmele de asigurari au suferit un soc profund si au pierdut bani - pentru ca una din investitiile predilecte erau afacerile imobiliare. Se pare ca si marele AIG in America a fost atat de afectat ca a fost nevoie de capital de la stat ca sa subziste.
Am impresia ca la noi, daca se preconizeaza sa se restrictioneze asigurarea medicala la analize simple si la fel si cu consultatiile, atunci omul va prefera sa-si faca o asigurare de sanatate care sa-i acopere cheltuielile spitalicesti si a zilelor de munca (integral). Asta ar fi asigurarea de sanatate. Cea de viata cu acumulare de capital este mai cunoscuta - ea este preferata pentru ca primesti banii capitalizati la sfarsitul perioadei de asigurare. Cea de sanatate, ca si cea de masina sau pentru casa nu are capitalizare - este doar o investitie in caz de dezastru... sau boala grava. In tot cazul, in conditiile de criza va fi cam greu sa dai banii pe asigurari - zic eu...
De prosperat nu stiu sa prospere nimeni... Am o prietena in Canada care lucreaza de ani buni in Asigurari si imi spunea ca se fac restructurari la ei (adica va intra in somaj). Daca acolo, unde sistemul asigurarilor private are traditie si lumea avea incredere in el - tinde sa se prabuseasca, la noi, ca oamenii nici nu sunt obisnuiti si au luat la viata lor numai tepe... nu stiu zau!

9 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Ca toate celelalte este un domeniu absolut imprevizibil in Romania. Mira

| elena a răspuns:

"Anna", de ce intorci cutitul in rana?

| gabimaris a răspuns:

Imi permit sa raspun si eu dupa ce am citit parerile exprimate inainte. Cu tristete remarc faptul ca educatia financiara a romanilor lasa mult de dorit (cei care se simt jigniti sa ma scuze, dar sa se intereseze ce inseamna de fapt asigurari private de viata si de sanatate in romania). Suntem ciudat de indiferenti la tot ce putem face noi pentru viitorul nostru si al celor dragi, stam mai bine si asteptam de la stat pensii (din care prea putini vor trai decent), asistenta medicala(care e oricum la pamanat chiar daca dai "sume suplimentare"), educatie de calitate pentru copii nostri(pentru care nimeni nu face nimic, de multe ori nici macar parintii!)! Cu siguranta ca oamenii se vor asigura in continuare mai mult decat pana acum asta doar daca vor fi mai receptivi si mai interesati de ce pot face ei si nu altii!

| joy a răspuns:

Ce cutit Elena? ce rana? Anna a pus o intrebare si daca nu esti in stare sa raspunzi atunci te poftesc sa te abtii.Nu de alta, dar dai niste raspunsuri doar ca sa te afli in treaba, sau sa ai activitate. Tu gandesti inainte sa scrii?

| claudiarebecca a răspuns:

S-ar putea ca asigurarile de sanatate sa mearga ceva mai bine in viitor pentru ca ofera mai multe servicii si par mai utile... cele de viata insa nici pe timp de crestere economica nu erau prea utile.

| claudiarebecca a răspuns:

Am citit ce raspunsuri s-au dat, si tin sa fac cateva precizari:
1. asigurari de viata: mai nou nu se fac doar asigurari simple (gen dai niste bani si daca mori rudele tale primesc o anumita suma) si acumulari de capital: daca nu mori la sfarsitul perioadei asigurate primesti toate sumele platite plus o dobanda intre 3% (dobanda tehnica garantata la eureko de exemplu) pana in 20% pe an. ideea ca nu merg foarte bine se datoreaza faptului ca oamenii prefera sa puna banii intr-un depozit bancar sau sa ii investeasca decat sa plateasca o asigurare pentru ca acestea din urma au dobanda mai mica iar protectia financiara nu reprezintao prioritate in romania

2. asigurari de sanatate:
acestea acopera vizite la medic, analize medicale si primesti despagubiri pentru interventii chirurgicale (exclus chirurgia estetica) si zile de spitalizare. pentru interventii chirurgicale se primesc 1000-4000ron, iar pentru spitalizare undeva la 100-105ron/zi de spitalizare.

| christian a răspuns:

Eu am citit ca vor creste cu pana la 30% in 2009 si apoi vor ajunge sa aiba succes pe piata 100%. Cine stie...

| loredanarotariu a răspuns:

Asigurarile de sanatate, in Romania, sunt in contractate in special pentru calatoriile in strainatate, mai rar pentru a-si asigura careva ochii, corzile vocale, mainile etc (asta pentru ca la noi artistii adevarati nu isi permit astfel de investitii).
In privinta asigurarilor de viata nu ma pronunt, nu am cunoscut niciodata vreo persoana care sa fi investiti in asa o polita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiind vorba de obligativitate, sigur ca vor creste dar vor ajunge la saturatie in cativa ani, si dupa aceea se vor mentine pe o linie in spre limita medie-minima.asigurarilñe de viata sunt sau vor fi obligatorii in contractarile bancare, nu se face un imprumut fara asigurare de viata, cat despre cele private mai putin si apartin numai unor categorii de oameni.

Întrebări similare