| marius_noncea a întrebat:

Credeti ca muzica ascultata la birou potenteaza randamentul angajatilor sau dauneaza?

Răspuns Câştigător
ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Depinde de muzica. Daca binedispune omul, ar putea fi benefica. Am vazut cazuri cand fermierii pun muzica in grajdurile vacilor. Le binedispune si dau mai mult lapte. Nu e fain?

8 răspunsuri:
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Este un factor ergonomic essentialmente pozitiv, deci trebuie sa se asculte!

| MisterKat a răspuns:

Muzica este creata pentru relaxare. Ea poate sa fie placuta oamenilor sau nu, depinde de genul repsectiv.
De ex, o muzica faina de ex: jazz te poate relaxa. Dar o muzica de gen house, unde o fraza se repeta la infinit te enerveaza mai mult. Cel putin pentru mine asa e.
O zi buna!
Daniel.

auran
| auran a răspuns:

De ce nu? cred totusi ca, conteaza genul muzical - daca-i plac manelele (ca tot se leaga toata lumea de ele) sigur nu o sa agreeze o muzica clasica...

prfml
| prfml a răspuns:

Cand ne simtim tristi apelam la muzica, cand vrei sa dai putere omului apelezi la muzica pentru ca sti ca este o slabiciune pentru el, cazuri concrete, la o croitorie au pus muzica si randamentul a crescut, dar muzica este de folos angajatilor care lucreza cu corpul nu cu mintea, cand lucrezi cu mintea preferi sa asculti muzica in afara orelor de munca.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Muzica buna relaxeaza in orice conditie. Descatusat de stres si nervi evident ai randament ridicat.

| littlesunshine a răspuns:

Lucram in 2006 la Star Storage. Si era o ditamai sala cu 90-100 de calculatoare. Si fiecare isi aducea muzica de acasa. puneam frumusel castile si aveam super randamenthappy. Mai ales daca lucrezi pe target, ai sa vezi la un moment dat ca o sa ai un sentiment de genul: "vai pana se termina melodia asta termin si eu 'n' chestii"
Apoi prin 2008 lucram la Mega Image si nu am inteles niciodata si nici nu am intrebat (pentru ca faceam o criza si ma certam cu toata lumeatongue ), de ce pun aceleasi 4 melodii toata ziulica.melodii stresante si deloc pe gustul meu. Lucru care ma enerva la culme. Si imi strica tot cheful si entuziasmul de pe ziua respectiva.
Deci parerea mea e urmatoarea: Daca muzica este este aceeasi pentru toata lumea (fie ca e pe radio sau un playlist) dauneaza grav, in cazul in care maj angajatilor asculta genuri de muzica diferite cel putin un angajat trebuie sa sufere din cauza asta. Dar ok daca toata lumea asculta aceleasi chestii. Iar daca muzica este ascultata individual, e super super bine. happy

| Tommy a răspuns:

Depinde de calitatea muzicii. Si unori intr-un colectiv mare, e greu sa-i multumesti Ce place la unul i-l poate indispune pe celalalt. Daca a-s lucra (presupunem) in acel birou si a-s auzi o manea, mi-as prezenta demisia inainte de terminarea cantarii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Domnule te rog frumos sa ma crezi ca am facut "studii" dar imi dau seama fff bine ca nu muzica e o problema ci brourile insasi