anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeți că o persoană care nu are darul impunerii/șefiei în sânge/personalitate și acceptă orice părere umană poate face față în domenii de conducere (avocatură, primărie, multinațională, chiar patron)?

Credeți că persoanele de genul chiar de ar face față în acea funcție, ar reuși și să-și pună amprenta asupra muncii lor, să se impună și opiniile lor să devină realitate?

Răspuns Câştigător
| SingleForOne a răspuns:

Absolut, nu ar putea. Dacă nu are nici măcar un grem de autoritate și respect de sine, și cunoștințe în domeniul în care aplică, nu ar rezista o zi în asemenea funcții. La început ar fi destul de greu, s-ar obișnui și ar prinde mai multă atitudine din mers. Dar să meargă mereu pe aceeași idee de a nu avea respect de sine, nu va rezista mult.
Cel mai probabil ar putea avea propria afacere la nivel mic, dar nu ar avea putere de negociere, ci ar accepta ofertele așa cum le primește, deseori în dezavantajul lui, dar în avantajul celeilalte părți. Nu mai spun cum s-ar purta competiția, angajații, proprii clienți recalcitranți.

4 răspunsuri:
| Yuoia a răspuns:

Rosalia, ti-ai mai facut un cont?
Poti fi un sef bun fara sa fii tupeist.

| blackann a răspuns:

Nu

| MrAM a răspuns:

Se poate insa dureaza. Si te macina la inceput, luarea deciziilor, angajatii tai, target-uri care trebuiesc atinse etc. Depinde cum te adaptezi tu ca persoana. Aici presupun ca te referi la persoanele introvertite. Insa crede-ma ca se poate, iti spun din experienta.

| popescuhertz a răspuns:

Este posibil ca o persoană care nu are darul impunerii sau șefiei în sânge sau personalitate sa poată face față în domenii de conducere, dar va fi probabil mai dificil pentru ea sa se impuna si sa-si puna amprenta asupra muncii sale. Aceasta nu înseamnă însă că o astfel de persoană nu poate avea succes în domenii de conducere.

Există mai multe modalități prin care o persoană poate face față în domenii de conducere, chiar dacă nu are un dar natural al impunerii sau șefiei. De exemplu, o persoană poate avea abilități de comunicare excelente și poate fi bună la lucrul în echipă, ceea ce poate compensa lipsa de assertivitate. De asemenea, poate fi capabilă să-și câștige respectul colegilor prin efortul depus, dedicarea și profesionalismul sau poate fi capabilă să-și construiască o reputație de expert în domeniul în care activează.

Din punctul meu de vedere, ceea ce contează cel mai mult în domenii de conducere este capacitatea de a lua decizii bune și de a-și atinge obiectivele, indiferent dacă aceasta se face prin impunere sau prin alte metode. Dacă o persoană poate face acest lucru, atunci poate avea succes în orice domeniu de conducere.