Critica este si un mijloc de corectie.
De multe ori cel care te critica iti face un bine pe care nu doreste sa ti-l faca.
Da, daca esti intelept si criticile sunt de bun simt. Daca vine cineva si te critica ca folosesti cuvinte care nu stii ce inseamna, te duci la dictionar si ai castigat cel putin un cuvant in dictionar. Deci ii poti multumi celui care te-a criticat.
Daca cineva iti spune: nu ai dreptate fiindca esti urata, atunci nu poti decat sa-i spui: macar uratenia e trecatoare, prostia e vesnica. Asta nu e o critica constructiva, nu te ajuta cu nimic si nu poate fi luata ca sfat.
Daca sunt impachetate in gingasie si bun simt DA, sunt cele mai bune sfaturi evident daca sunt si argumentate, nu numai critici de dragul de a te şicana cineva.
Uneori criticile te fac sa vezi partea unor lucruri sa a unui comportament de care nu esti constient. Nu stiu daca poti primii criticile ca un sfat, dar sigur te pun pe ganduri.
Depinde de critica!
Critica literara? Critica in arta?
Cand cineva te critica, ca si om, de obicei te jigneste! Aceea nu e critica! E doar jignire!
Observatiile pot fi acceptate ca si sfaturi, atunci cand iti arata unde si ce ai gresit si care iti argumenteaza cum sa te indrepti!
Un om inteligent este deschis si la critici si la observatii!
Ele te ajuta sa te corectezi, sa devii mai bun!
Daca cineva DOAR te critica, e semn de rautate, prostie si invidie!
O critica eficienta, care poate fi acceptata ca si sfat compara calitati si defecte, plusuri si minusuri (in functie de natura a ceea ce este criticat) si se pun in valoare metodele prin care, ceea ce este criticat se poate perfectiona, daca e cazul de indreptare, sau pur si simplu (in critica literara sau artistica) se comenteaza pe marginea operei de arta!
Eu o critica nu o primesc niciodata ca pe un sfat ci ca pe o jignire. mie nu imi place sa fiu criticata. daca eu sunt invatata cu un stil de viata nu vreau sa imi spuna cineva ce sa fac ca sa fiu in rand cu aceea persoana.stii vorba aia:ASTA SUNT, ASTA MA CHEAMA.adica nu incerca sa te schimbi doar ca sa faci pe altii sa se simta bine. poooop
Atata timp cat tu crezi ca informatia primita 'ca o critica'este totusi un lucru la care trebuie sa reflectezi, da. poti tine cont de ea.