La fiecare instalare a sistemului de operare Kiwi Ubuntu Linux sau a sistemului de Operare Ubuntu Linux te uiți în stânga sus și ai să vezi aplicații, locuri, sistem. Mergi pe sistem și va apare administrare. Mergi pe administrare și apare ceva cu drivere /. Ajungi la drivere și apeși acolo ca să își caute singur driverele necesare de pe net.
Pentru Windows trebuie să știi cine a fabricat plăcile și descarci driverele de pe site-urile lor.
Versiunea 12.04 are multe probleme. O am și eu pe Hardul de 500G, dar folosesc hardul de 640 GB, unde am versiunea 11.04. În stânga este banda cu de toate iar Sus, în dreapta sus este o rotiță sau un întrerupător și are panoul configurare de sistem și are mai multe pictograme inclusiv cea cu driver-ele și îl pui să caute driver-ele, adiționale. Succes.
Îl pui să caute drivere și vezi ceva care se mișcă stânga dreapta sau sus jos... după un timp apare mesajul despre care zici tu.
Deci el a căutat driver-ele la care avea acces și pot să mai fie drivere la care nu are acces, și dă acel mesaj.
Deci, el a căutat driver-ele, le-a luat și nu mai are ce lua.
Dar să îl pui să caute cam la 10-14 zile driv-ere.
Driv-erele reale în marea lor majoritate, sunt făcute pentru Windows-uri.
În timp mai fac/ mai sunt făcute și drivere pentru linux-uri.
Diver-ele sunt făcute de cei care fac piesele /componentele.
De aceia, cam la 2 săptămâni îi mai dai să caute drivere.
El poate vedea drivere, care nu sunt pentru Linux Ubuntu, și pe alea nu le culege. Vede drivere, care sunt cu exe. pentru Windows-uri, de care el nu se poate folosi.
Driver Detective te poate ajuta, cauta driverele de care are nevoie sistemul tau.