anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum ați cataloga un șef (sau șefă) care lucrează cu oameni dar care nu e în stare să-i cunoască d.p.d.v emoțional, să le indetifice corect emoțiile, sentimentele?
Pe scurt: un șef care nu-și cunoaște angajații, deși lucrează zilnic cu ei.

Răspuns Câştigător
| Unknownzgw a răspuns:

Un "şef" care ori e lipsit de inteligenţă emoţională ori e dezinteresat de latura umană a angajaţilor şi îi vede ca pe nişte mici piese dintr-un mecanism.

7 răspunsuri:
| AlexElektro1987 a răspuns:

Nu ai sa vezi niciodată in viata ta ca un sef sa isi cunoască atat de bine angajatii incat sa stie ce fel se comporta fiecare angajat in diferite situații, poate avea si impresia ca stie dar poate nu stie pentru ca un angajat de față cu seful sau poate reacționa calm intr-o anumita situație dar daca este singur sau cu alte persoane, poate reactiona intr-un mod violent sau in alte feluri in aceeasi situatie.

| siriusblack98 a răspuns:

Aia este o persoana nepregatita care nu are ce cauta pe acel post. De regula astfel de persoane intra pe posturi bune prin pile si relatii. Am cunoscut astfel de oameni in multinationale de renume.

| aneliram a răspuns:

D.p.d.v. sentimental nu îl interesează pe șef poate.
La muncă te duci să câștigi un ban prestând un serviciu (indiferent ce funcție ocupi). Ce e acasă rămâne acasă ce e la muncă rămâne la serviciu.

| Simpatic a răspuns:

Depinde de educatia si de inteligenta fiecaruia, sunt domenii in care sefii cunosc oamenii dupa comportament si sunt domenii in care sefu e ala care da cu trafaletul si mai are inca 2-3-10 angajati, ce cunostinte si abilitati psihice ii trebuie aceluia din exemplul doi? Pe cand un sef care are 2000 de angajati nu poate fi unul fara abilitati in a cunoaste bine un domeniu cat si psihologia umana, ma refer aici la a cunoaste omul nu la a avea studii universitare in domeniu. Dar sunt cazuri si cazuri la fel foarte bine nea costica care are un service auto mic poate sa cunoasca foarte bine oamenii, dupa ce schimba doua vorbe cu ei, in astfel de situatii conteaza si abilitatile cu care te nasti, si cum te dezvolti pe parcurs (citind, documentandu-te etc) cat si asa zisa scoala vietii care este foarte importanta in opinia mea, lucrurile care se invata din mers avand oarece inteligenta spontana in detrimentul studiilor multe.

| Mosotti a răspuns:

Nu il intereseaza sentimental, emotional, el vrea sa-i faci treaba, ii faci bine, nu ii faci, afara, scurt, asa gandesc majoritatea.
La ce ii trebuie sa ii cunosca corect emotiile? Nu sta la gargara cu ei ca sa afle mai multe, ca sa cunosti omu trebuie sa stai de vb cu el, nu doar repede despre sarcinile de munca.

| Alverto a răspuns:

De ce ar trebui până la urmă să ii cunoască emoțiile? Treaba angajaților este de a munci pentru firma X, nu e pshiolog, nici părinte, nici preot

| Ineys a răspuns:

Cum probabil au mai scris si ceilalti, un sef bun nu trebuie sa iti cunoasca emotiile/sentimentele etc, nu-i partenerul tau de viata.
Un sef bun trebuie sa iti cunoasca punctele forte, calitatile, punctele slabe ca sa stie de ce esti capabil ( legat de locul de munca ), pentru a putea gestiona echipa corect. Daca stie ca Vasile e bun la carat pietre il pune sa care pietre. Daca stie ca Marcel le are cu drujba il pune sa taie copaci, etc. N-o sa-l puna pe Vasile sa taie copaci ca el e mai bun la altceva si e mai eficient sa lucreze cum am prezentat inainte.

Ai formulat... prost intrebarea, senetimentele nu au ce cauta aici.