Buna! Este frumos, dar ai putin de munca in practica pentru ca trebuie sa predai cam de 2-3 ori pe semestru incepand din clasa a 11-a ...eu am fost la acest profil si pot spune ca e o alegere buna, mai ales pentru bacalaureat pentru ca am dat la romana, logica si matematica (modulul 4 care este cel mai usor modul si numai cei de la pedagogic il au) si pot spune ca s-au luat notele cele mai mari la noi la acest profil, fara de alte profile. In rest, ca materii: romana, mate (M4), 2 limbi straine, pedagogie (o materie destul de grea, dar de folos), stiinte ale naturii, logica (numai in clasa a 9-a), TIC, psihologie (numai in clasa a 10-a), geografie, istorie, sport, muzica, desen, religie, filosofie (in clasa a 12-a), in clasa a 9-a vei avea metodica la unele materii ( dar nu e ceva cu care sa-ti bati capul), practica vreo 3-4 ore pe saptamana sau la sfarsitul semestrului.Nu stiu cum e la altii, la noi a fost in fiecare saptamana cate 4 ore ( un semestru la gradinitia, un semestru la scoala- la I-IV).
Eu te sfatuiesc sa alegi acest profil, chiar daca nu esti sigur/a ca mergi mai departe pe partea asta de invatamant, te ajuta si te formeaza ca om, e frumos pentru cei ce sunt pe latura de uman, si mai putin pe partea cu stiintele exacte!
Multumesc mult! Apropo, acele teste eliminatorii de la inceput sunt grele? Imi poti spune ce ti-au dat de facut tie cand ai dat testele?
Nu sunt grele, eu am avut 4 probe: desen (am pictat natura statica), sport (cateva exercitii de incalzire), romana (de recitat o poezie, la alegere) si muzica ( interpretarea unui cantec dintr-un repertoriu de 5 cantece alese de tine din clasele anterioare ), dar la noi toata lumea a trecut toate probele si apoi s-a luat in functie de medii... deci nu te stresa cu probele...insa asta s-a intamplat acum 4 ani jumate, acum nu stiu daca s-a mai schimbat ceva. Mai intreaba! Iti doresc succes!
sorinaa0 întreabă: