Foarte interesante optiunile tale in cariera: bijutier, manager de servicii funerare si critic culinar. Oare de unde le scoti, ca nu au absolut nici o legatura una cu alta?
Ca sa devii critic culinar trebuie ca mai intai sa devii o autoritate in domeniul culinar si in plus sa te pricepi foarte bine si la scris.
Mai mult, criticii culinari de succes traiesc de regula in tari foarte dezvoltate, unde industria restaurantelor este extrem de puternica si publicul este mult mai numeros si mai bogat. Au rubrici de recenzii culinare in publicatii mari si au puterea de a lansa sau de a falimenta un restaurant cu un singur articol. Dar ca sa ajungi la nivelul ala, trebuie sa muncesti o viata.
Daca esti un "critic culinar" care scrie recenzii de restaurante care servesc "meniul zilei - 16 lei" pe amarat de blog pe care nu-l citeste nimeni, nu o sa traiesti niciodata din asta.
Le scot din pasiunile mele. Am incercat sa ma fac poet. Am esuat. Am incercat sa ma fac si cantareata. Am esuat evident. Jucatoare de tenis: Mai mult ca un hobby. Multumesc, studiez educatia antreprenoriala, fiind in clasa a X-a. Poate Imi iese ceva din asta.
"critic culinar... Este un job banos?"
nu e un job! e un talent și dacă-l faci artistic, lumea te vrea și de acolo și banii
...nu știu dacă ințelegi resorturile
Nu este un job propriu zis. Poți să îți faci un vlog pe You Tube dacă eșți expert în domeniu, dar ca să devii, trebuie mai întâi să iei contact cu adevărata gastronomie, unde se pratică ea, în marile restaurante din lume, nu sarmale, hamburger și mici la fast food.
Ai aici un articol despre asta:
https://educum.ro/vy/Cum-sa-devii-un-critic-alimentar
Dar legat de parerea personala... este foarte bine Numai sa nu iti pierzi amuzamentul.
1. Nu stiu cum este ca nu sunt si ma indoiesc ca vei gasi unul pe TPU.
2. Da, dar teribil de greu. Gandeste-te ca-i numeri pe degetele de la o mana pe astia cunoscuti de la noi si sunt mii si mii de bucatari in toata tara. Deci foarte putini ajung tocmai acolo.
3. Iti dai seama. Si un bucatar obisnuit castiga foarte bine. La critic culinar este deja o cu totul alta liga, in televiziune se castiga cel mai bine.
Da. Raspunde-mi la intrebare te rog.
Nu știu, dar dacă afli ceva, anunță-mă, te rog.
Asta nu e o meserie, si ca sa poti fi critic culinar trebuie sa știi totul despre bucătărie, toate bucatariile din lume, sa stii sa apreciezi mâncarea, sa stii despre ingrediente, modul de preparare a măncarurilor.
Marius99ful întreabă:
sorinaa0 întreabă: