| ioanai1 a întrebat:

Cum este la medicina? Este grea admiterea, examenul de rezidentiat? Merita sa dai admiterea acolo?

Răspuns Câştigător
| Nirvanaaa a răspuns:

Admiterea nu e grea fata de ce te așteaptă in facultate.
Trebuie sa îți placa sa înveți.
E frumoasa medicina, dar e solicitantă. Nu e floare la ureche. Indiferent cât înveți in timpul anului, tot nu dormi in sesiune. Ai impresia mereu ca se poate mai bine. Subiectiv vorbind, da, merita admiterea, merita medicina doar dacă îți place. Nu alege pentru bani sau prestigiu ca nu iese nimic din asta.
Despre rezidențiat nu pot împărtăși ca încă nu am terminat facultatea. Dai examen și in funcție de punctaj ești repartizat pe o anumită specialitate (bineînțeles in funcție și de preferințele tale).

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Da, este destul de grea admiterea. Multi se ingramadesc pe cateva locuri dar putini rezista la 6 ani de facultate+rezidentiatul+examenul de rezidentiat.

| Violleta2022 a răspuns:

Este extrem de grea admiterea la medicina, fiindca concurenta este acerba, cam 30-40 de persoane pe 1 singur loc si intra numai cine este pregatit extrem de bine!

| Nirvanaaa a răspuns (pentru Violleta2022):

Totuși sa nu exageram ca speriem copiii care vor sa dea.
In anul in care am dat eu, erau 3-4 pe loc la medicina generală la București. Subiectele intr-adevăr nu-s tocmai ușoare. Sunt de acord cu ideea de pregătire foarte buna pentru acest examen.

| Violleta2022 a răspuns:

In ce priveste rezidentiatul, acea se face DUPA ce ai facut deja 6 ani de facultate la medicina, urmand sa faci inca 4 de rezidentiat prin spitale, laboratoare, sau pe sectia aleasa pe care te-ai specializat.