| Evaeva1987 a întrebat:

Cum este meseria de profesor? dar cea de educator/invatator?
Ma bate gandul sa ma reprofilez catre acest domeniu.
Din exterior pare relativ frumos (da, exceptand salariile jenante).
Pare frumos stiind ca te aflii permanent in preajma copiilor, orarul pare foarte liber( se munceste intre 2-5 ore/zi), vacantele copiilor sunt si concedii pentru cadrele didactice......muuult liber.
Asa roz sa fie oare?

Răspuns Câştigător
1 răspuns:
| confiturix a răspuns:

În primul rând nu cred ca e asa de liber ca 5 ore, si grădinițele au program normal de 4-6 chiar de la 8 la 16:00-18:00 plus pregătirea de activități si alte lucruri.
În al doilea rand si chiar vreau să insist pe asta mi se pare ca situațiile jenante sunt inexistente pentru un profesor bun, care nu are propleme psihologice sau de percepție a acestor situații chiar daca nu e cel mai bun profesor.
->E o meserie chiar foarte frumoasa dacă ai inclinație spre asa ceva, daca ai interes fața de *pedagogie*, fața de lucrurile simple in viață dar de exclus
'dacă te enervezi repede chiar si pe copii,
'dacă nu ești dispusă să explici de multiple ori același lucru și sa ajuți la lucruri repetitive (pe mine m-au bucura efectiv și aceste aspecte, am putină experiența cu copii si cu bătrăni),
'dacă crezi ca copii trebuie sa pună accentul mai mult/numai pe materile care au ca obiectiv cultivarea celor două ințeligente care au avut trecere pana acum, care se mai cunosc ca si Mate si Română, plus alte cateva nu toate materiile care au fost puse sa încarce programa ca așa trebuie
Dacă vrei pot continua cu"de ce e fain sa fii profesor" sau checklistul de motive de a nu alege sa fii cadru didactic. Am văzut că ai teminat masteul la stiințe in economie, Felicitări! laughing Mie mi-ar placea sa fac pedagogia ori sa merg pe limbi straine tot pentru predat.