| ioanai1 a întrebat:

Cum este sa lucrezi in IT, ca programator? Poti avea slujba din timpul facultații? Ce salarii sunt?

Răspuns Câştigător
| helpforyou a răspuns:

Desigur. Cunosc destui studenti care lucreaza ca IT-isti. Mai ales ca nu trebuie sa mergi la sediul lor, ci muncesti de acasa. Poti lucra si program scurt de 4 ore/zi.
Daca iti place sa programezi, este super. La inceput pentru primele luni salariul este mai mic, dar creste foarte repede daca stii sa programezi.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca poti avea slujba in timpul facultatii, dar nu poti sa le faci foarte bine pe amandoua, ca nu ai timp, asadar ori renunti la una ori le faci pe rand, dupa ce termini facultatea.

Uneori ca freelancer poti lucra cand vrei tu, cu conditia sa te incadrezi in timpul alocat acelui proiect, dar in majoritatea timpului ai sedinte online cu angajatorul sau clientul unde apar modificari sau updateuri si atunci nu poti sa decizi tu programul sedintei sau cum lucrezi.
Preturile incep de la $5/ora in functie de cat de bun si versatil esti tu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum sa fie... usor daca iti place, greu daca faci meseria asta doar ca se castiga bine si ai auzit ca ar fi la moda.

Da, poti avea job chiar si din primul an daca te tin balamalele si te duce minte. Totul in meseria asta tine de tine.

Ce salarii sunt?
Mari, foarte mari.

Cred ca in ziua de azi un programator incepator nu ia mai putin de 3000-3500 lei la primul job.

Apoi in 2 ani de experienta iti dublezi usor salariu, dupa 2 ani de experienta daca nu iei macar 7-9000lei inseamna ca ai gresit pe undeva

| unknownnn a răspuns:

Dacă ești bun în domeniu și îți place ceea ce faci, e super fain.
Eu ador ceea ce facc.

Am avut mulți colegi de facultate care au lucrat din primii ani(specializarea Calculatoare, deci lucrat tot pe domeniu). De putut se poate, acum depinde de tine cum îți gestionezi timpul, având în vedere că facultatea în domeniu e destul de grea.

Salariile nu sunt peste tot atât de mari la început, dar avansezi repede.