Pasul 1: descarci un software in care te poti juca acasa. Recomand Virtual DJ (are versiune free) sau Tracktor.
Pasul 2: iti cumperi un controller pentru programul respectiv. Aveau inclusiv la Lidl o consola Silvercrest, cu comenzile de baza.
Pasul 3: exersezi. Faci mixuri pe placul tau. Inveti treceri in mai multe stiluri. Sau inveti scratch, daca te intereseaza partea aia.
Pasul 4: cauti sa te promovezi, incepi sa cauti job-uri cu pasiunea asta. Te oferi sa fii DJ la petrecerile prietenilor tai, postezi chestii pe TikTok si Facebook.
Pe Youtube nu poti posta din cauza drepturilor de autor. Ar trebui sa trimiti mixurile unor canale care platesc drepturile de autor, si pot publica piesele respective.
Cand esti destul de bun, mergi pe la cluburile din zona ta si le lasi CV + CD demo cu mixuri facute de tine.
Trimite mixuri (bune) la emisiunile de genul Partydul Kiss FM si la alte radiouri care cauta guest mix-uri. Asta te va ajuta sa iti gasesti cluburi in care sa fii dj.
Fa-ti cont pe soundcloud si mixcloud, posteaza acolo mixuri.
In timp va trebui sa treci la scule tot mai bune. Setup-ul de profesionist e de obicei cu laptop sau laptopuri bune, doua playere si mixer sau o consola 'desteapta'.
Soft de inceput: https://www.virtualdj.com/download/index.html
Tutorial de inceput: https://youtu.be/gzjasvooSG8
Consola de inceput: https://www.olx.ro/d/oferta/150urgent-usb-dj-controller-IDfPbd8.html
https://www.olx.ro/......gIZRB.html
https://www.olx.ro/d/oferta/consola-dj-pioneer-ddj-sb-IDgKV0n.html
Si inca un sfat, daca descarci piesele in varianta "extended mix", ti-e mult mai usor sa faci treceri dintr-una intr-alta, ele avand la inceput si la sfarsit cateva masuri de beat-uri "goale", fara voce.
Sa cauti si tutoriale de teorie muzicala pentru DJ, sa intelegi structura pieselor si regulile pentru a nu "zgaria urechile".
Succes!
Îți iei o boxă, și tastatura sau mașinărie din aceea pentru sunete, mixaje, etc, îți trebuie cateva aplicații, de asemenea.
Astea le înveți pe parcurs, dar mai important, legal, CUM SĂ DEVII DJ, trebuie să fii înregistrat ca artist, PFA sau SRL, și să folosești un cod CAEN. Cred că acestea sunt cele mai de folos:
https://caen.ro/grupa/900-activitati-de-creatie-si-interpretare-artistica
Tu vrei să fii Dj, vrei ca cineva să-ți plătească pentru munca ta.
1. Vrei să faci așa de trece ziua, să te distrezi, și toate cele, nu-ți trebuie să fii înregistrat, poți să încasezi bani așa, moca. Asta înseamnă afacere la negru, până când începi să faci mulți bani, ANAF-ul se prinde, și e mai greu de tine.
2. Vrei să fii Dj serios, să încasezi bani, să emiți facturi, să faci contracte și să fii stabil (adică, te înțelegi cu cineva că faci muzică la o petrecere, aceștia îți plătesc, semnați ceva să arate drepturile și obligațiile, și îți faci treaba... altfel, te trezești cu o zi înainte să-ți spună "nu mai avem nevoie, am găsit pe altcineva". Deci, ar fi mai bine să fii înregistrat, încasezi bani frumos, emiți facturi, îți impui anumite condiții, etc.
anonim_4396 întreabă: