| HugeHulk a întrebat:

Cum poti sa te angajezi ca bodyguard/security la un club de noapte? Nu mi se par ca baietii respectivi ar fi de la vreo firma de securitate, cred ca sunt angajati individual si as vrea si eu. Exista anumite cerinte? Trebuie sa ai pile? Stie cineva sistemul?

2 răspunsuri:
| Yukidaruma a răspuns:

Dacă într-adevăr nu sunt angajați la o firma de securitate atunci înseamnă că sunt angajați ai clubului. Oricum ar fi, in ambele cazuri ai nevoie de niste cursuri de specializare. Dacă aplici la o anumită firmă de pază, ea va trebui sa-ti facă instructajul iar cu experiență acumulată acolo te poți angaja și prin alte părți. Începutul e mai greu. Sfatul meu ar fi să încerci să intri in vorba cu un agent de la un club pe care îl frecventezi și poate te ajuta respectivul cu vreun sfat.
Succes! ^^

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In primul rand, trebuie un certificat de calificare, pe care il primesti in urma unui curs de cateva luni, cu examen la final.
In baza acelei calificari, soliciti de la IPJ un atestat pentru paza (fara el nu ai voie sa profesezi).
Apoi, ca sa te angajeze un patron de club, sau o firma de securitate, trebuie sa ai ori un fizic impunator, si o atitudine serioasa, ori chiar experienta in paza. Mai important e aspectul + atitudinea, ca experienta au toti slabanogii care au pazit birouri goale. Body guard de club e cu totul alt nivel, trebuie sa fii destul de dur.