In principiu specializarea pe care ar trebui sa o alegi ar fi cea de Relatii Internationale sau Studii Europene. Dar poti sa fii ambasador si daca ai terminat Dreptul sau si daca ai terminat Stiinte Politice. Diferenta dintre primele 2 si ultimele 2 specializari este faptul ca la primele 2 specializari se pune un mai mare accent pe ceea ce te intereseaza pe tine adica pe diplomatie
Ca sa ajungi ambasador... e greu...
Ca sa ajungi consul... e greu...
Hai sa-ti spun ce stiu eu: o facultate de limbi sau o facultate de stiinte politice sau de economie, in principiu. Iti trebuie un CV bomba, cu multe activitati (voluntariate, participari, convocari, rezultate in afara facultatii, joburi etc.), iti trebuie sa stii cateva limbi straine, sa fi un pic umblat prin lume (ca voluntar de ex.), sa fi un bun orator si pana la urma disimulator, iti trebuie sa stii sa socializezi daca ma intelegi. Trebuie sa ai si relatii, trebuie sa fi ambitioasa si sa te dedici muncii tale, iti trebuie experienta in domeniul tau si cat mai multa. Am o verisoara are, cred, trei joburi dintre care traducatoare, organizatoare de tot felul de evenimente (teatru cel mai des) s.a.m.d.
Iti trebuie un vocabular dezvoltat in toate limbile pe care sustii ca le cunosti, iti trebuie mai multe facultati sa fi absolvit: managemet/economie, politica, limbi (cum am mai mentionat). Iti trebuie si un fizic cat de cat... iti trebuie tarie de caracter si iti trebuie ani de zile. Nu ajungi ambasador la 30 de ani, crede-ma... iti trebuie multe abilitati, multe relatii si multe prietenii.
E grele; p.
Dar ambitia se rasplateste cumva, candva, insista si cine stie ce-ti rezerva viitorul. Am uitat, ai nevoie si de sustinere financiara pentru studii asa colosale .
bafta and think positive!
sorinaa0 întreabă: