| andreieftenie42 a întrebat:

Daca 90% din tara castiga sub 5000lei, iar din aia 10% sunt ingeri, programatori, politiceni, ce sanse are un om de rand sa ajunga la peste 5000lei? exact doar 10%, deci nu foarte mari, deci de ce isi pun tinerii si multi altii sperante ca vor castiga nu stiu ce sume de bani? si oricum si din aia 10% mai sunt cu 5000, cu 6000.

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

De unde ai scos cifrele alea? din fundulet?

"Unu din şase angajaţi din România – adică 17% din totalul celor 5, 5 milioane de salariaţi care plătesc taxe şi contribuţii la stat – are un salariu net mai mare de 1.000 de euro pe lună."

In primul rand sunt 17% din salariati care castiga legal si in acte peste 5000 lei.

Apoi in Romania sunt peste 1 milion de SRL uri si inca 500.000 pfa uri. Mai mult ca sigur din astia 50% au venituri peste 5000 lei, mai ales ca majoritatea celor din IT functioneaza ca PFA uri si au venituri foarte mari.

Posibilitatile exista si sunt usor de atins, vointa trebuie

55 răspunsuri:
| andreieftenie42 explică (pentru OptsprezeceUnsprezecedouamiidouazecisidoi):

Te poemni ca le tine si traumele depind tot de tine, sunt unii cu traume grave care nu isi mai revin vreodata, din pacate.

| andreieftenie42 explică (pentru Scorillo):

Right.

| Violleta2022 a răspuns (pentru andreieftenie42):

"pentru un copil crescut intr-o familie saraca nu prea are posibilitati de a face facultate de medicina si nu poti sa te duci nici la job,..."

da-mi voie sa te contrazic!
Orice copil sarca pe lumea asta are creier si nu are nevoie de nimci altceva sa faca o facultate, fie ea si de medicina, ii trebuie doar dorinta si ambitie s ainvete si sa manance cartea ca aia il propuleseaza unde vrea sa ajunga, cu note mari ia si bursa de merit si bursa de studii, facultatea fiindu-i platita de stat, deci pe gratis.
Acum, daca copilul ala sarca este o putoare care nu are chef sa invete, evident ca nu ajunge nimic in viata, dar nu din cauza saraciei ci din cauza lenei si puturoseniei.

Cat despre job, poti sa te dcui la orice job vrei, daca esti capabil sa inveti pe rupte ca sa poti ajunge un om calificat intr-o meserie care-ti place. Iarasi iti spun ca nici pentru asta nu-i nevoie de bani, ci de vointa si dorinat sa inveti pe rupte, ca sa iei note mari, sa iei examenele de admitere la scoala, la liceu, la facultate si sa faci totul pe banii statului, doar pentru ca inveti.

Deci: se poate face totul usor, fara bani, doar cu ambitie si vointa sa inveti, lucru care depinde doar de TINE si de nimeni altcineva.

| andreieftenie42 explică (pentru Violleta2022):

Nu e vorba de capacitatile lui de a ajunge in medicina e vorba ca n-are bani sa il tina cineva in facultate, intelegeti doamna Violeta?

Nu ai inteles nimic din ce am explicat mai sus!
hai ca ma repet:

Nu ai nevoie de bani sa te tina nimeni in facultate, poti a fii saracul saracilor si faci facultatea pe gratis, cu conditia sa inveti pe rupte, fiindca numai cu medii de 9 si 10 la facultate primesti de la stat BURSA DE MERIT si toate examenele si caminul, sunt platite de stat!

Cat e bursa de merit? iti ajunge sa faci si tu ceva? ca banuiesc ca in aia 6 nu stai ca prostu toti se duc la un suc si tu stai singur ca n-ai bani, iti ajunge sa iti cumperi un tricou? si daca nu iei aceste note de 9 si 10? cunosc personal o fata super inteligenta la medicina avea unele note de 6 deci nu e deloc usor sa iei 9 si 10 cine iti garanteaza ca iei numai 9 si 10 ca sa iei bursa de merit? daca nu iei ce faci? renunti? eu intreb din curiozitate ca nu vreau sa ma fac medic ca nu-mi place, hai psihistru mi-ar placea dar atat.

Si in afara de medicina ca programator iti plateste cineva in facultate, inginer? aici nu cunosc, dar ma indoesc ca iti cumpara aia pana si lenjerie intima si drumurile ca sa vii acasa.

Sigura ca da! La absolut toate facultatile poti obtin BURSA de merit daca ai numai note de 9 si 10!
Painea si lenjeria de corp ti-o cumperi singur din banii de bursa care ti-i da statul, doar pentru ca inveti super-bine.

Pai si intreb inainte sa te duci la facultatea de medicina cine iti garanteaza tie ca o sa iei bursa de merit? asta inseamna sa fii printre cei mai inteligenti la cea mai buna facultate din tara, daca nu iei bursa de merit ce faci? nu iti mai cumperi lenjerie intima si renunti la facultate, e logica perfecta eu analizez din toate unghiurile, eu personal as fi avut bani sa fac medicina dar nu ma pasioneaza ca eu nu sunt asa mort dupa bani, deci nu am interesul.

Fata ai care o stii tu la medicina si zici ca-i super inteligenta este de fapt una medicocra, ca sunt studenti de 9 si 10 care iau bursa, ei exista.

hai sa nu ne contarzicem aici, ca dintre noi doi eu am facut o facultate si stiu clar ce se poate si ce nu.
Bursa de merit o iau toti copii foarte buni cu note de 9 si 10, prostii cu note de 5 si 6 nu iau nimic, ci abia se taraie sa termine o faculatte, daca nu cumva o pierd pe drum.

Media de intrare la Facultatea este cea care iti garanteaza ca iei bursa, ca de-i una cu nota de 9.90 atunci ai bursa asigurata si loc bugetat, singura conditie ca sa o iei toti anii de facultate, este sa inveti pe rupte si sa iei numai note de 9 si 10.

Ok deci vei lua bursa in primul an si daca dupa al doilea nu mai ai ce faci? renunti ca, conditia e sa fii sarac si s-o termini, deci nu are sens, ca nu iti garnateaza nimeni ca vei lua tu numai 90 si 10 numai daca esti printre cei mai inteligenti din tara in cea mai buna facultate din Romania.

Vei lua bursa toti ani de facultate, cu conditia sa inveti pe rupte, ca numai de tine depinde sa primesti totul pe gratis pe toata durata facultatii daca ai note foarte mari.

Am in familie pe cineva care a terminat facultatea cu 10, fiind sef de promotie. Este provenit dintr-o familie foarte saraca cu multi copii, dar a fost extrem de mabitios sa invete pe rupte si a terminat facultatea cu cea mai mare medie, cu bursa de merit toti anii de facultate, cu cartela de mancare si camin platite tot de stat.

Deci NU trebuie sa fii bogat sau sa ai bani ca sa faci o fcaultate, ci sa ai vointa si sa fii un copil foarte muncitor, ca asa se razbeste in viata, cu multa munca si invatatura.

Ok NU trebuie sa fii bogat ca sa faci medicina, dar daca se intampla sa iei 7 8 ca e greu sa iei numai 9 si 10, ai mierilit-o, tu crezi ca toti de acolo iau numai 9 si 10? te intreb si daca se intampla sa gresesti ceva la examen chair daca ai invatat ce faci dupa? renunti la ea ca nu ai bani? tu vorbesti de cazuri foarte rare, cati de la medicina iau notele alea? eu stiu o fata foarte inteligenta avea 5 si 6 + un coleg foarte destept, laudat de toti profesorii, a abandonat-o ca era foarte greu.

De unde stii ca eu nu am terminat o facultate? sunt anul 4 "prostii cu 5 si 6", daca ajungi la medicina clar nu esti prost laughing, aia e o gluma buna.

Din faptul ca nu ai habar ce inseamna bursa de merit si nici in ce conditii o poti lua.

Unul care ia 5 si 6 nu este, nu a fost si nu va fi niciodata un student destept sau considerat un 'student bun", fiindca se taraie sa nu pice examenele cu note de puturosi sau incapabili.

rolling on the floor)))))))))))))))))))))))))))))))realizezi ca stundetul ala "puturos sau incapabil " ii merge mintea super bine avand in vedere ca e la medicina?

Tocmai, ca fiecare facultate are si puturosi ori incapabili, care ajung acolo dintr-un noroc chor sau pe spaga, fiindca unul de 5 si 6 acre se taraie toata facultatea numai cu note din astea mici nu impersnioneza niciodata pe nimeni, dimpotriva, toti il considera "prostul" facultatii.

A laut medicina ce mai conteaza? daca ia pe buna dreptate tot e bine ca sunt putini care intra acolo, de unde stii ca se intra pe spaga la medicina? stii ca in domeniul asta se raspunde si penal daca gresesti? nu afirm ca nu se intra pe spaga dar ce dovezi ai?

Nu ma intereseaza in ce conditii pentru ca oricum nu toti acces la bursa de merit ca nu au cum sa dea la toata lumea, deci exista posibilitatea sa nu iei si atunci o mierlesti, nu merita sa te duci la o facultate cu gandul lasa chiar daca nu am ce manca imi dau bursa ca invat bine.

| andreieftenie42 explică (pentru nukeyly):

Pentru cine vrea salarii extraordinare de mari, eu unul ma multumesc cu bani mai putini ca am si alte planuri, cum ar fi sa mearga "interiorul"foarte bine.

In Romania se intra masiv pe spaga, asta este stiut de toata lumea.
Ori ca ti se face rost de subiecte inainte de examen, ori ca ti se schimba foaia dupa examen, ori dumnezue alte metode, dar este clar ca aia desteptii intra cu medii foarte mari pe mintea lor
Dovezi nu pot sa am, dar am auzit de foarte mulet ori de aceste practici...si este stiu ca intra multi prosti cu bani, doar pentru ca taticul vrea sa-l faca medic si plateste zeci sau sute de mii de euro, spaga.

| Violleta2022 a răspuns:

Ma refer evident la facultatile bune, ca la alea unde se intra doar cu diploma de BAC fara facultate, nu le ia nimeni in seama, fiind considerate gunoaie.

Da,aici ai dreptate ca se intra masiv pe spaga, aici ai dreptate, in medicina chiar nu cunosc.