Hmm... Poti sa dai mai departe tot la filologie sau litere. poti sa devii profesoara dar nu prea cred ca e cea mai placuta meserie asta. Sau poti da la facultatea de limbi straine si sa devii translator (eu asta vreau sa fac). Mai poti sa dai si la drept dar la cati studenti absolventi de drept sunt. o sa iti fie greu sa gasesti ceva dupa, sau la facultatea de relatii internationale si studii europene. Mai sunt si alte optiuni da nu imi vin acum in minte. Ma rog poti da la orice facultate dupa liceu, nu conteaza ce profil ai terminat.Numai ca daca tu ai terminat pe profil filologie, e greu sa dai la ceva legat de real.
Fa in primul rand ceea ce iti place tie sa faci.
Poti opta pentru oricare facultate doresti , dar daca vrei sa continui pe aceasta linie - poti urma, evident, Fac de Lb si Literaturi Straine, Fac de Litere, SNSPA-ul, Drept-ul, Geografie etc. Vei putea lucra in invatamant, ca traducator, in multinationale, in banci etc. etc.
Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Facultatea de litere...depinde de vrei exact. Avocat iesi daca faci Dreptul
De fapt, profilul pentru care optezi in liceu, nu influenteaza alegerea ta la facultate. Daca ai terminat Filologie- limbi straine poti deveni intr`adevar profesor, translator, poti da la drept! dar depinde mult si de placerile pe care tu le ai in viata! Nu te-ai gandit niciodata sau nu ai spus `` In viata mea eu as vrea sa fac!``. Depinde mult de tine! Nu trebuie neaparat sa mergi lao facultate care sa tina de profilul tau! Poti sa termini Filologia si de exemplu poti sa mergi la Facultatea de Sport!
Buna>Sunt multe:
-Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
-Facultatea de Geografie
-Facultatea de Teologie Ortodoxa
-Facultatea de Teatru şi Televiziune
-Facultatea de Litere
-Facultatea de Drept
-Facultatea de Ştiinţa Mediului
-Facultatea de Sociologie şi Asistenţa Sociala
-Facultatea de Educaţie Fizica şi Sport
-Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii
-Facultatea de Istorie şi Filosofie