In primul rand, conteaza foarte mult ceea ce vei sti sa faci efectiv. Nu in functie de diplome angajeaza de obicei firmele, ci in functie de cunostinte, dublate sau nu de diplome de specialitate.
Programarea e un domeniu vast. Poti alege intre programare web (PHP/MySQL - creezi si administrezi site-uri, magazine virtuale) si programare de software (creezi aplicatii pentru: administrarea si securizarea datelor dintr-o institutie, executarea sarcinilor dorite de utilizator, etc.). Programarea de aplicatii software este mai grea, dar si mai bine platita decat programarea web si iti trebuie multi ani ca sa o stapanesti. Limbajele actuale sunt: Java,. NET, C#, C/C++, Perl, Python, Ruby.
Daca te pasioneaza cu adevarat aceasta meserie, incepi si creeaza mici programe inca dinainte sa te angajezi, ca sa ai ceva la portofoliu. Angajatorul te intreaba ce ai creat si cu ce tehnologii ai lucrat. Diplomele care conteaza cel mai mult in acest domeniu sunt cele eliberate de Universitatea Politehnica - Facultatea de Automatica si Calculatoare (diploma de inginer), precum si certificarile de specialitate internationale.
Cine angajeaza programatori? Aproape oricine! Bancile, firmele de software. E nevoie de IT-isti si in armata, institutii de stat, spitale, etc. E de departe cea mai cautata meserie in vremurile in care traim, dar trebuie sa fii bun si in niciun caz sa nu te limitezi la un simplu curs.
< fif2002 > a răspuns forte bine!
" In general se cauta programatori pentru C++ care sa dezvolte diverse aplicatii sau se cauta programatori web care sa lucreze in phpOh! " Daca te descurci bine este chiar o meserie nu doar interesanta ci si banoasa... oare cine nu cauta programtori web?! Dar pana sa te angajezi la patron ar fi mai util sa faci ceva practica (asta in cazul in care inca nu ai inceput) deoarece discuti altfel daca poti arata la ce proiecte ai lucrat si ce sti sa faci! Conteaza si diploma dar experienta acumulata conteaza enorm! Pot sa iti spun mai multe daca doresti sa discutam despre acest subiect!
Vyorel_Traistaru_1996 întreabă: