Toate programele de studii masterale sunt considerate a fi studii de aprofundare in domeniul studiilor de licenta sau într-un domeniu apropiat!
Studiile de licenta in programul" limbi si literaturi straine" sunt incadrate in domeniul fundamental al STIINTELOR UMANISTE. Studiile de licenta in programul "administrarea afacerilor " sunt incadrate in domeniul fundamental al STIINTELOR ECONOMICE.
Asadar, intre cele doua domenii fundamentale nu exista nici macar o umbra de apropiere!
Raspunsul la intrebarea ta este negativ --- iti lipsesc cunostintele economice, de baza, dobandite pe parcursul studiilor de licenta, indiferent specializarea dobandita la finalul acestora.
p.s. In link-ul de mai jos vei gasi Nomenclatorul domeniilor de studii universitare de licenta si a specializarilor din cadrul acestora : http://www.upt.ro/pdf/licenta&master/HG_676_2007_Anexa1.pdf
Am văzut persoane care au terminat economie și fac master la facultatea de limbi străine. Dacă se poate asa, bănuiesc ca se poate și invers.
In plus masterul poate fi si de completare nu numai de aprofundare.
Prea artificiala clasificarea in "de completare" si "de aprofundare"!--- cred ca esti de acord cu mine, in cazul in care ai urmat studii universitare de lunga durata. Stii si tu ca, pentru ambele categorii, este nevoie de o baza/un fundament de cunostinte in domeniu.
Mai apropiata de realitate mi se pare clasificarea masteratelor in "master profesional si "master de cercetare"--- parerea mea!
Chestia asta mi-a spus-o chiar decanul facultatii mele la un curs, poti face master in alt domeniu (doar daca e in acelasi domeniu se numeste master de aprofundare), dar ideal ar fi in acelasi domeniu. Ideal dar nu obligatoriu. Aici unde sunt eu (facultate de stat destul de renumita) la studiile de licenta e teroare (te lupti ca sa treci anul), dar la master te duci cand vrei tu, chiar si o data la 2 saptamani (stabiliti cu profesorul o data de sambata sau ceva de genul) sa recuperezi toate laboratoarele si la examene e de ajuns doar sa fii prezent. La unele facultati poate e invers, licenta mai de Doamne ajuta si masterul foarte greu. Dar la ASE tind sa cred ca e aceeasi lejeritate.
anonim_4396 întreabă: