Nici unui necunoscut nu ii pomenesc de defectele mele.
Chiar daca ma intreaba direct, evit raspunsul care poate innegri impresia despre mine.
Daca e vorba de angajare sau incheierea unui contract, atunci am grija marita.
Sunt angajator si iti spun sincer, ca nu ai nici o sansa daca spui altui angajator ca:
- ai obiecei sa nu termini munca
- sau nu ai timp sa rezolvi ce ai de facut
- ori ca suferi de despresie si anxietate
Sufar doar de depresie usoara si anxietate moderata.
1.Da, proastă. 2.inca ma aflu sub tratament psihiatric. Mai spune-le și asta, dacă vrei să ai eșecul asigurat. 3. Când nu te acceptă, ei nu dau explicații.
Nu trebuie să îți pui defectele pe tavă. Dacă pomenești de anxietate, psihiatrie și incapabilitatea de a finaliza ceva, nu te angajează nimeni.
Concentrează-te pe ceea ce știi sau vrei să înveți, vorbește despre direcția spre care evoluezi.
Când ești întrebată de tine, ține-o inocent, zi și tu că îți plac lalelele, Celine Dion și mâzgâlești ca să eliberezi stresul.
Persoana cu care dai interviul nu prea îți spune "te angajez" sau "nu te angajez". Ei evaluează mai mulți candidați, apoi îi caută pe cei care le-au stârnit interesul. De obicei te caută în câteva zile, maxim două săptămâni, și îți fac o ofertă. Dacă îi impresionezi sau au nevoie urgentă, în 1-2 zile de la interviu te caută.
Se întâmplă să te cheme la angajare direct de la interviu, dar asta când vorbești direct cu șeful de departament sau alt șef. Dacă se ocupă cei de la HR, se mișcă mai greu lucrurile, și e mai irelevantă discuția, rămân valabile mai mult studiile și experiența.
Pai in domeniul HR vreau sa ma angajez? Tu de unde stii asta? Deci zici ca e irelevanta discutia, daca ma intreaba de ce am inghetat anul la facultate mai bine zic ca pentru a lucra si pentru a aprofunda materia(nu adevarul-mai exact ca in primul semestru nu am reusit sa invat sufficient si am acumulat multe restante si teama de a nu fi exmatriculata).
Nu. Daca te intreaba ceva, fii sincera.
Dar du-te acolo cu o parere mai ok despre tine, cu dorinta de a evolua.
Daca te duci si ii spui ca ai inghetat anul de facultate pentru ca "asa sunt eu, nu fac nimic", el nu o sa te contrazica
Va retine ca "nu esti buna de nimic".
De HR spuneam ca ei se ocupa uneori de interviuri pentru toate departamentele, si nu prea pun accent pe discutie, ci pe CV-uri si diplome. Nu ma refeream la sectorul in care vrei tu sa lucrezi.
Printre intrebari ar putea fi mai degraba "unde iti doresti sa ajungi dpdv profesional?", "ce stii despre compania noastra?" si "crezi ca ai fi potrivita aici?".
Pregateste un mic rezumat al drumului tau: ce liceu ai facut, cum ti-ai dat seama ca vrei in domeniul ala, ce cunostinte ai acumulat.
Imi pare rau sa-ti spun, dar nu ai sanse sa te angajeze cineva ca HR, cand ai probleme psihice.
Nu poti sa ai grija de altii cand esti total incapabila sa ai grija de tine!
Trateaza-te, fa-te bine si cand ai scapat de ele, cauta-ti de munca!
Vrei să spui la un interviu că nu ești în stare să termini nimic din ce începi, că suferi de anxietate și depresie și că te afli sub tratament psihiatric și te întrebi dacă asta îți va afecta negativ șansele?
Păi privește o secundă lucrurile și din perspectiva angajatorului. Tu ai angaja un om care-ți spune din start că nu te poți baza pe el să-și finalizeze sarcinile și care în orice moment poate să-și piardă motivația, calmul și concentrarea?
De ce ai spune asa ceva? Lasa-i pe ei sa se prinda de partile tale rele, tu incearca sa le vinzi o imagine a ta cat mai buna.
Da, cu siguranta. Nu trebuie sa vorbesti despre asta, nici despre anxietate/depresie sau alte probleme pe care le ai, cei de acolo nu sunt prietenii tai, ei vor doar sa vada daca esti candidatul potrivit pentru ei si daca iti doresti acel loc de munca incearca sa vorbesti doar despre partile tale pozitive.
La un interviu nu iti spune niciodată defectele. Nici macar atunci cand te intreaba care e cel mai mare defect al tau. Acolo trebuie sa spui ceva care e tot o calitate dar o faci sa sune ca un defect. Si sa fie ceva care nu iti poate afecta calitatea muncii.
Cu siguranță e o idee proasta sa spui unui angajator că ai probleme in a finaliza un task. Până la urmă, asta înseamnă un job, nu?
Iar faza cu anxietatea și depresia as evita sa o pomenesc. De obicei angajatorii evita sa se complice cu oameni ale căror probleme pot interveni în desfășurarea activității de la serviciu.
Iar a spune că nu ai timp e un alt fel de a spune că nu știi să-ți manageriezi timpul. Un alt minus în ochii unui angajator.
Buna! Nu spune ca te apuci de un lucru si nu il duci la bun sfarsit, si nici ca esti sub tratament, asta daca chiar vrei job-ul. Ar trebui sa lasi o buna impresie la un interviu.
Daca te pune sa astepti si astepti mai mult de 10 mins, atunci poate
insa la un interviu, FIECARE LUCRU MAI MIC DECAT ALA DE DINAINTE POATE SA FIE UN TEST
de ex. daca te pune sa astepti, poate vor sa testeze cat de cama esti sau cat de mult te intereseaza job-ul (daca incepi sa citesti atunci poate, te lasa rece)
Cand te pune sa astepti nu e niciun test, se duc sa bea o cafea sau sa dea un telefon
Nu sta nimeni ore dupa tine. Tu dai interviul cu un angajat care mai are si treburile lui pe langa asta.
"acum 11 ore | saftaiiustin a răspuns (pentru Brizbriz):
Cand te pune sa astepti nu e niciun test, se duc sa bea o cafea sau sa dea un telefon"
partial sunt de acord, insa, faptul ca tu iti pierzi rabdarea si te apuci de curatat nasul, prins muste, etc. E un test, chiar daca nu e deloc intentionat, nu stiu cat de mult e valabil sau nu sa te apuci sa citesti romane
Pai dacă ii spui asta considera ca interviul a eșuat.
Trebuie sa te pui intr-o lumina cât mai buna, sa iti arăți calitatile, ce te recomanda pe tine pentru post.
Nu ai avea vreo sansa sa fii angajata. Mereu la interviuri trebuie sa te pui intr-o lumina foarte buna. Sa nu iti pui defectele pe tava, cum s-a spus si mai jos.
Da, ai face o impresie proasta daca spui asta. De asemenea evita sa spui despre anxietate, depresie si tratament psihitratic. Toate Lucrurile astea ii arata angajatorului ca nu poate avea incredere ca o sa iti faci treaba bine si la timp.
Andreea_Brandus_1995:
Bunaziua, vreau sa lucrez aici, dar am 1024 de conflicte interioare, ocazional dau XP blu screen si cad pe jos,
de 3 ani iau pastile anxiolitice si sedativ-hipnotice, azi sunt bine vedeti, nu?
Angajator:
Hmmm, am inteles, o sa va sunam la pastele cailor, o zi buna.
---
Andreea_Brandus_1995:
Bunaziua, vreau sa lucrez aici, am 1024 de idei inovatoare pe zi si normal iau un Nobel la 2 luni.
Angajator:
Hmmm, am inteles, mergeti la director, sunteti angajata.
La interviu incearca sa te prezinti cat mai frumos, chiar daca minti putin, nu are nimic.
Problema ta este de a face cantitate NU CALITATE si nu te accepta.
Atunci cand faci cantitate ii deschizi lui prea multe sarcini si le lasi vraiste si il incurci.
Atunci cand faci calitate incepi un lucru si nu te apuci de al2-lea pana nu-l termini.
Poti sa-i spui in loc de ce ai ai zis tu asa:
Imi doresc sa evoluez, aici sau voi schimba locul de munca peste x luni/ani si asta inseamna ca iti place sa mai schimbi, nu sa ramai acolo o viata si el intelege.
Da, vei face o impresie proasta. Ascunde defectele la un interviu, altfel nu te angajeaza.
Imi place mult cum te-ai exprimat, scurt si la obiect.