| SingleForOne a întrebat:

Dacă lucrez într-o companie, vânzând produse care fac oamenii nesănătoși, cauzându-le probleme de sănătate, poate și deces (coca cola, de exemplu, dar nu numai), teoretic și practic fac un mic rău în fiecare zi, care ajută răul mai mare? (Atât ca lucrătorul de la baza ierarhiei, cât și ca superior)

Răspuns Câştigător
| Mirel4412 a răspuns:

Daca bei o doza de coca cola odata pe saptamana nu iti face rau. Daca omul vrea sa cumpere im fiecare zi, e treaba lui, gandeste-te ca si de la paine prea multa te poti imbolnavi, ca nu e aluat gol si sare, si de la apa poti face intoxicatie.
Intr-adevar, faci un rau mic, incearca sa-l compensezi cu bine, da-i unui om de pe strada un sendvis sau compoarta-te frumos timp de o zi, doua etc

5 răspunsuri:
| Werrich a răspuns:

Gândește-te ca unii produc armament folosit pentru a ucide alți oameni. Sau ca sunt companii care produc injecții letale pentru condamnatii la pedeapsa capitala.

| SingleForOne explică (pentru Werrich):

"dar nu numai"... Am zis să încep cu ceva mic, mai mult inofensiv, și accesibil mai multor oameni, dar trebuia să fie și unul ca tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești un fel de complice dar fără discernământ. Așa te-aș clasa eu în viziunea mea.

| GiuliaMariaaa a răspuns:

Tu lucrezi pentru a câștiga bani. Dacă nu ai fi fost tu, ar fi fost altcineva să vândă acele produse. Nimeni nu îi obligă pe oameni să le cumpere. O fac fiindcă așa vor, nu e ca și cum îi obligi. Nu trebuie să te simți vinovat/vinovată.

| SingleForOne explică (pentru GiuliaMariaaa):

As fi putut să fiu și fondatorul și producatorul acestor produse, dar tot aceeasi idee se aplica.
Dacă vorbesc la persoana I sau a IIa sau a IIIa, dilema se referă la același lucru.