| Sfaterly a întrebat:

Dacă vreau la omucideri, am vreo șansă în România? Dacă da, ce liceu și ce facultate trebuie să urmez?
Sau măcar ceva legat de omucideri, ceva cu investigații, crimă etc.
FUNDA PENTRU CEL MAI FOLOSITOR RĂSPUNS! happy

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Donsavas a răspuns:

Exista facultatea de politie pe sectia de criminalistica. Criminologia o inveti la master,dupa ce ai terminat anii de facultate si ai absolvit examenul de licenta. Vei deveni criminalist(un politist care aduna probe,declara date,etc) Poti face si postliceala de detectivi particulari sau daca esti un elev muncitor poti da la medicina ca apoi sa alegi la rezidentiat medicina legala sau anatomopatologia(dar nu prea are legatura cu justitia). Aici mai ai varianta de a deveni psihiatru(un medic ce se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolnavilor de natura psihica ce pot deveni periculosi daca nu sunt tratati corespunzator) Poti,de asemenea, sa dai admitere la drept ca mai apoi, dupa terminarea facultatii sa dai admitere si la magistratura. Poti deveni procuror generalist dupa care sa te repartizezi pe specializarea dorita in care sa-i faci dreptate decedatului sau poti fi doar un avocat specializat pe drept penal, dupa ce esti admis in barou. Mai ai ca variante, functia de agent secret in cadrul SRI sau psiholog cu specializare in psihologie judiciara. Tu ii testezi psihologic pe cei aflati sub acuzatie sau chiar executati pentru a afla cat mai multe despre gandirea lor. Eu zic sa te gandesti bine si sa alegi ce iti place tie mai mult, ai de unde alege si cred ca ai si timp. Succes!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti urma orice profil de liceu, preferabil filologia sau stiinte sociale, te va ajuta putin la admitere. Dupa aceea va trebui sa urmezi Academia de Politie si sa fii repartizat la politia judiciara.

| GrepolisKing a răspuns:

Daca urmezi facultatea de politie

| Moldoveanu15 a răspuns:

Ce liceu, ce profil, ce facultate vrei. Oricum n-are relevanta.