| adrian_1250 a întrebat:

De ce religiile protestante sunt numite pocaite? Uite eu inteleg ca ei sau pocait adica cred mai mult in Dumnezeu dar sa fim seriosi sa le zicem pocaiti? Si chiar mai mult ei sunt ignorati de lume si asta le afecteaza cariera!

8 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Lumea este inchisa ...lumea crede ca daca cineva nu e ca el, atunci este anormal si este exclus din societate!
Problema mare la populatia din zielele noastre este ca ei uita ca NOI am creat religia si nu Dumnezeu! Pai in 10000 de ani am schimbat cam 25 de religii,oare cat o sa mai dureze si crestinismul? cand oamenii gasesc alte lucruri in care sa creada,se iau dupa ele! asa e omul.e un instinct de turma!
Pana la urma (daca sunteti crestini ) : Dumnezeu a creat lumea,si ne-a lasat sa ne vedem de viata,nu a zis sa se formeze o anumita religie sau alte chestii de astea! Nici macar Hristos nu a zis! El si-a facut niste adepti si a raspandit invatarile lui Dumnezeu! nu ca a vrut el sa formeze o noua religie! Ca uite unde se ajunge!
(pentru atei ) -ma credeti sau nu. problema voastra! dar luati-o asa,chiar totul s-a format printr-un accident? nu cumva e totul prea bine aliniat?
Pararea mea persoanala : Ceva a creat totul! Nu stim cine si probabil ca nu vom afla niciodata! Dar apoi oamenii si-au dat drumul imaginatiei, si au creat povestile, religiile ...etc!
Pana la urma ar tr sa credem in mesajul lui Dumnezeu! Adica bineel,bunastarea! Ca hai sincer,biblia,povestile acestea religioase sunt mai mult inventii si ar trebui luate simbolic!
Dumnezeu este speranta de o zii pe alta, speranta ca nu totul se va termina intr-o zi! Dumnezeu e sensul vietii (binele ). restul ori a fost inventat de oameni, ori nu conteaza!

Stefan
| Stefan a răspuns:

Religiile protestante sau evanghelice sau chiar crestine, sunt religii prin care orice om poate sa creada. Este dreptul fiecaruia dintre noi sa ne alegem credinta care ne reprezinta si nu trebuie sa îi desconsideram pe ceilalti ca nu cred in Dumnezeul nostru.Eu respect toate religiile din Romania recunoscute prin lege.

| sonya a răspuns:

Pai teoretic nu au de ce sa spuna ca sunt pocaiti si sa fie tratati diferit la munca. Deasta exista cuvantul discriminare si se pot face plangeri si altele. Ca sunt ignorati de lume, pentru ca asa e lumea rea. Nu poate accepta decat o singura varianta si anume ortodoxismul. Eu sunt crestin ortodox si nu mi-as schimba credinta insa mi-as dori sa pot sa cunosc prin experienta proprie si alte religii (credinte). Tu poti sa iti schimbi mentalitatea ta si sa fii diferit prin comportament fata de "pocaiti". Eu am fost la o slujba de-a lor de Craciun si crede-ma mi-a placut. Oamenii ar trebui sa vada dincolo culoarea pielii, religie etc.

| Bobby_3542 a răspuns:

Foarte de acord cu sonya, la toti le place sa critice, sau cum a zis volgian :"Sunt rataciti. Credintele lor sun false, sunt gresite, deci sunt influentate de diavol. " Ce te face sa crezi ca sunt influientati de diavol? Pentru simplu fapt ca nu isi fac cruce, nu se roaga la icoana ti la Dumnezeu, si popa(pastorul cum se numeste la "pocaiti") nu e imbracat in acea haina, ti in costum?

| volgian a răspuns:

Nu cred mai mult in Dumnezeu. Sunt rataciti. Credintele lor sun false, sunt gresite, deci sunt influentate de diavol. Termenul de pocait a aparut ca un generic pentru ca ei sunt mai fanatici si mai stricti in ratacirea lor. Din pacate multi dintre noi suntem ortodoxi doar cu numele si habar nu avem despre Dreapta Credinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce se numesc pocaiti? e simplu. In Biblie scrie: Pocaiti-va si credeti in Evanghelie! Cand Petru a fost intrebat de oameni ce sa faca pentru a intra in Imparatia lui Dumnezeu, el a zis: trebuie sa va pocaiti ( sa va para rau) de pacatele voastre, sa credeti ca sangele Domnului Iisus Hristos vi le iarta, si sa traiti o viata in frica de Dumnezeu. Asta inseamna cuvantul "pocait".

| AnaMaria_2328 a răspuns:

De unde ai luat cas pocaite? in lume aceasta sunt multe religiii, insa nu se stie carei dereapta...

| jesythomson a răspuns:

"volgian a răspuns:
Nu cred mai mult in Dumnezeu. Sunt rataciti. Credintele lor sun false, sunt gresite, deci sunt influentate de diavol. Termenul de pocait a aparut ca un generic pentru ca ei sunt mai fanatici si mai stricti in ratacirea lor. Din pacate multi dintre noi suntem ortodoxi doar cu numele si habar nu avem despre Dreapta Credinta. "
draga volgian daca ai fii un pic mai inteligent ai cauta in carti despre religii inainte sa sa scrii asa niste prostii.ca de fapt cei "pocaiti" si ortodoxii avem aceeasi credinta.si nu conteaza ce religie ai ca in cer mergi dupa faptele tale, nu o sa intri acolo ca bunica a fost un bun crestin sau pentru ca ai avut o religie anume