Pentru că sistemul ăsta de învățământ încă este condus de imbecili cu pretenții de mari dascăli.
Împreună cu soția mea am hotărât că feciorul nostru nu va urma nici măcar o secundă cursurile acestui sistem de învățământ absolut infect.
Există alternative și le vom alege când va veni momentul.
Sunt de acord ca e un sistem praf, dar nici nu pot sa critic fiindca nu stiu alt sistem NET superior. De exemplu in Anglia, da au mai putine ore, dar au zile in care stau efectiv degeaba la scoala toata ziua ca au "studiu supravegheat". Adica saracii copii nu au nicio ora si trebuie sa stea protap sa isi faca temele la scoala, cand puteau sa si le faca acasa. Si iti dai seama ca multi isi gasesc alte ocupatii, stau pe telefon si pierd orele pe la scoala degeaba. In America au pauze de 2 ore in care mai bine sincer stateau acasa, plus ca la banii aia pe care ii platesc saracii parintii lor... ce sa mai zici. O fi buna scoala dar ramai cu datorii o viata. Deci nu e bine la noi dar nici la altii nu-i perfect, n-ai ce sa faci.
Aceste afirmatii sunt foarte bune, corecte. Pacat ca, noi ne putem da cu parerea fara sa fim auziti, fara ca cineva sa se impuna, sa faca niste schimbari. asta e, in ziua de azi e mai important sa platesti sa ajungi intr o functie de exemplu ministrul invatamantului si al educatiei pentru faima decat sa lasi pe cineva care stie si se implica. As dori ca mesajul tau sa fie auzit si de cei de sus. Sanatate
Ok,deci is inutile în clasa întâi orele de literatură,lucru manual (ar mai fi ceva,dar îmi scapă acum numele) că de ce să învețe să citească, sa știe să folosească acul și ață sau să-și folosească imaginația că doar la cărat lazi nu e nevoie de asta.
Nu cunosc școli profesionale unde sa se facă latina.
Nu vad cum ar putea un elev să aibă mai multe cunoștințe în electronica când a văzut numai televizoare la viață lui decât un profesor care a obținut/creat/inventat roboti pe parcursul pregătirii lui.
Fizica optica e inutilă, aia când îți fac ochelari spun rugăciuni sau fac farmece să-ți nimerească dioptriile și să știe ce fel de lentile de ochelari ai nevoie.
Așa e, școală e inutilă, de ce mai merg copii la școală și nu merg toți pe camp ma întreb...
DumitrescuAlex întreabă:
queen8520 întreabă: