Nu stiu exact motivul, dar am vazut ca toti doctorii scriu urat
Si eu, exact ca tine, nu inteleg cum farmacista intelege scrisu
O fi vreun cod secret, sa se inteleaga intre ei, cine stie?
Studentii la medicina iau multe notite in facultate si asa isi strica scrisul. Eu, cand am intrat la facultate, scriam ca un manual de caligrafie, acum scriu acceptabil doar. Dar pot sa scriu 14 pagini de caiet studentesc pe ora.
Eh. farmacista intelege deoarece ea s-a obisnuit cu timpul...cred.iar doctorii scriu urat fiindca se grabesc.cred.oricum eu am vazut cateva farmaciste care n-au inteles animite retete si nu stiau ce sa-mi dea.
Sau poate ca si farmacista scrie la fel de urat
sau poate ca sa obisnuit cu scrisurile si citeste fara dificultati
Dupa multi ani de scoala, scris notite la fiecare curs, scrisul se deformeaza (si crede-ma ca scriu enorm de mult la fiecare curs/seminar/laborator/practica, iar profesorii in general predau intr-un ritm ametitor, de abia te poti tine dupa ei, iar scrisul se deformeaza).
Atat medicii cat si farmacistii fac 6 ani de scoala si 3 de stagiatura, iar la o anumita boala stiu exact ce medicamente se prescriu.
Pentru un farmacist, medic, doctor e de ajuns un simplu diagnostic, sau primul medicament de pe lista pentru a stii ce urmeaza (in general primul medicament de pe lista e cel mai important care rezolva problema, restul sunt calmante, adjuvante)
Stiu eu sau banuiesc de ce scriu doctori asa de urat
pentru ca scriu mai mult de 50 de retete pe zi si se grabesc... incearca si tu sa vezi ce utar scrii cand te grabesti si nu toate farmacistele inteleg scrisul doctrilor fundita?
I know right. ma gandesc ca doctorii scriu si ei multe retete intr-o zi, pacientul n-are timp sa-i astepte sa picteze literele, deci nu prea au cand sa lucreze la caligrafie. plus ca scriu si cu pixul, care nu prea ajuta la scris frumos (nu degeaba in clasa I cand invatam sa scriem ne punea sa folosim stiloul si nu pixul). oricum, intentionat n-o fac, ca totusi sunt doctori, datoria lor e sa vindece bolnavul nu sa-i dea sa descifreze retete.
Am citit diferite raspunsuri aici dar eu imi voi intreba doctorita de fam ma inteleg f bine cu ea si poate ma lamureste cat despre farmaciste nu toate inteleg unele cer ajutor altor colegemie mi s-a intamplat am mers la farmacie cu o reteta data de un doctor stomatolog si erau 3 farmaciste care incercau sa descifereze retetaa
E un defect obtinut din facultate, cand la cursuri se dicteaza repede si ei noteaza fara sa mai tina cont de felul in care scriu. Pana la urma se obisnuiesc asa.
Doctorii scriu asa urat deoarece ei au multi ani de facultate si iau notite extrem de multe deformandu se scrisul. Stiu cum este. Am o verisoara careia i s a dat o reteta pentru acnee si doctora a scris intr un hal de nu intelegea nici ea.