Actoria nu se invata in liceu, ci la facultate ( UNATC ). Prin urmare, poti sa faci orice profil vrei, ca niciunul nu te va pregati pentru actorie. In schimb, daca vrei sa ajungi reporter, ar fi indicat un profil care se bazeaza mai mult pe romana ( filologie sau stiinte sociale ), pentru ca admiterea la Jurnalism consta in probe de expresivitate, creativitate si gramatica. De obicei, la aceste profiluri se intra cu medii mai mici decat la cele de Real, dar nestiind din ce oras esti si la ce fel de liceu vrei sa intri ( teoretic, colegiu national sau pedagogic ), n-as sti sa-ti spun exact.
La actorie [ filologie ] o sa dau si eu. Eu m`am luat de cap cand am auzit ce medi. deci
Colegiul National "Gheorghe Lazar"
medie: 9, 4575. formidabil pe filologie si stiinte sociale (doua clase din fiecare); Chiar daca mai are o clasa de stiinte ale naturii si patru de matematica-informatica, liceul pregateste pentru facultatile umaniste.
Colegiul National Bilingv "George Cosbuc"
medie: 9, 26. Liceu cu doar sase clase (trei pe matematica, trei pe filologie)
Colegiul National "Iulia Hasdeu"
medie: 8, 88. Liceu bun pe uman, cu patru clase de filologie si doar doua de matematica-informatica
Liceul Teoretic "Grigore Moisil"
medie: 8.87 - doar sase clase, cinci de matematica-inoformatica (una intensiv informatica, alta intensiv engleza), una de filologie.
Eu vreau cat mai putina Mate. Pot sa te ajut numai cu filologia si reporter.