| redmonster777 a întrebat:

Despre evaluarea medicala(jandarmi, polițiști) și prolaps de valva mitrală: Mi-am dorit de mult sa intru la școală de jandarmi și mai exact sa ajung la bsij. Efectiv asta ori ceva în cadrul armatei sunt singurele lucruri pe care le vad făcând fiindca asta este ceea ce îmi place. Anul trecut din păcate(în clasa a 11a) am fost la cardiolog și mi-a spus ca am prolaps de valva mitrala. Din câte scrie în anexa din 2014, sunt declarat inapt din start... cu sau fără simptome. Mi se pare o prostie imensă pentru o condiție congenitala care nu îmi provoacă simptome și nici nu îmi limitează performanța, sa fiu declarat inapt instant. Întrebarea mea în sine este dacă a mai intrat cineva cu aceasta "afecțiune" având în vedere ca este f comună și mulți adulți o au fără sa știe(simptome rare) sau dacă se mai "trece" cu vederea.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i nici o prostie, dimpotriva, nu se risca viata unui batalion de oameni, fiindca un ofiter este bolnav de inima si face atac de cord, taman cand trebuie sa se ia o decizie de viata si moarte petru batalionul ala.
Cu asemenea boli nu se joaca nimeni pe globul asta, oamenii cu probleme serioase de sanatate, nu au ce cauta in armata, politie, in marina si nici sa piloteze avioane.
Nu exista "trecut cu vederea" ca de mor mii de oameni, cel care ti-a dat aprobarea "trecand cu vederea" un simptom atat de grav, poate face puscarie, ajungad in curtea matiala.
Eu nu stiu pe ce planeta traiesti, dar aici nu-i ca spaga data la un politist sau functionar pentru ca ai trecut pe rosu, ca nu-si risca nimeni cariera sau viata, sa faca falsuri in acte, punand in pericol viata a mii de oameni.

| redmonster777 explică (pentru Violleta2022):

Eu știam deja ca cei cu răspunsurile de pe TPU vin amețiți de cele mai multe ori și dau răspunsuri doar ca să fie și ei băgați în seamă, dar din păcate am zis sa îmi încerc norocul și aici. Nu, nu este nicio "boală", este pur și simplu o condiție, foarte comună, mulți adulți având-o fără sa știe și trăindu-și viața liniștiti fiindca nu provoacă niciun risc la nimic, ai liber la efort fizic chiar și de intensitate, în unele sporturi și de perfomanță. Și nu mai vorbi în nestiință de cauza, am văzut si baremul din usa, daca ai o forma ușoară de prolaps esti APT pentru toate ramurile militare, chiar și cele de elită, cu alte cuvinte, singurul lucru mai prost decât baremul medical din România, este răspunsul tău.
"Bolnav de inima și face atac de cord"? nici nu știu dacă sa râd. N au nicio treaba merele cu perele.

| Violleta2022 a răspuns (pentru redmonster777):

Daca "conditia" ta este una din cele mentionate pe lista medicala, ca fiind "respinsa" imi pare rau, dar nu va trece nimeni cu vederea asa ceva, ca nu-si risca nimeni cariear ca sa-ti dea tie ceea ce vrei.
Poate este vremea sa te terzesti la realitate si sa intelegi ca exista o vizita medicala peste care nu poti sa terci, doar pentru ca vrei tu ca medicii sa te treaca cu vederea.
Baremul ala daca exista, nu mai veneai tu aici, sa ne intrebi pe noi si nici sa propui mita si actiuni ilegale, ca se se afac un medic ca se uiat in alta parte, sa-ti dea avizul.
Esti inca micut ca sa intelegi ca nu poti primii ceea ce nu-i legal, iar in unele situatii chiar este imposibil, daca sanatatea nu-ti permite.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu se trece cu vederea la intrarea în funcții militare.

| Adrian1211276866 a răspuns:

Https://www.academiadepolitie.com/......n_2023.pdf

Scrie aici ca prolapsul de valva mitrală fără semne clinice, evidențiat ecocardiografic, cu regurgitare mitrala minoră, fără tulburări de ritm este apt.

Baremul medical nou, nu știu cum era înainte.

Poate te ajută acum, în caz ca nu ai semne clinice.