| fld a întrebat:

Din ce cauza studentii isi aleg un job pe parcursul facultatii?
Ma intereseaza:
1-tipul de job(full-time, part-time sau voluntariat)
2-facultatea pe care o urmati(de stat, particulara)
3-ce este mai important pentru dumneavoastra(experienta, partea materiala, idependenta financiara)
4-perioada job-ului

3 răspunsuri:
| sonny89 a răspuns:

Studentii isi aleg un job din mai multe motive, cele mai frecvente fiind: nevoia de a avea bani de buzunar, tampita idee de a nu mai fi nevoiti sa ceara bani parintilor, nevoia de a plati anumite restante, cursuri si/sau datorii personale sau pentru a-si achizitiona anumite obiecte personale.
1. In general, studentii prefera joburile part-time, desi sunt si foarte multi care au un job full-time (eu am fost unul din ei). De voluntariat, doar daca ti se propune la un curs, altfel... Din proprie initiativa foarte rar.
2. Am urmat o facultate particulara (ceea ce nu recomand). Cu jobul care-l aveam, mi-am platit taxele, chiria si o parte din cheltuielile personale. Pe langa asta, datorita programului flexibil, as fi putut ajunge la toate cursurile (bineinteles ca n-am facut-o).
3. Mai important pare sa fie experienta, insa toti alegem job-ul in functie de remuneratie. Gresit! (experienta personala)
4. Cat timp ai nevoie de bani, te vei lasa calcat in picioare la un job de rahat, de care nu-ti pasa, dar avand nevoie de bani, rezisti.

| anamaria06 a răspuns:

Din cauza ca vor sa fie independenti si sa nu mai depinda de parintii lor. eu am 20 de ani si de 3 ani lucrez part-time, sunt studenta in anul 2 la o facultate de stat la zi(la buget) in liceu am inceput sa lucrez ca si promoter, iar acum lucrez la o agentie imobiliara(4 ore) cu contract pe perioada nedeterminata. este importanta si experienta dar eu ma simt foarte bine ca nu mai trebuie sa le cer bani parintilor mei. niciodata nu mi-a placut sa le cer bani.

| kittyshor a răspuns:

Nu am bani sa ma intretin in facultate, eu sunt la taxa anul 3. efectiv sufla vantul prin buzunarele mele si deja imi e rusine sa le cer parintilor la 21 de ani bani de buzunar.la facultate am un program foarte aiurea incat nu-mi permit sa lucrez nici cu 4 ore intrucat imi pare rau ca am mers la facultate pentru incep sa-mi aud reprosuri ca " te tin, iti fac, iti dreg " si nu-mi permitnici sa lucrez pentru ca tot salariul mi l-as da pe absentele de la seminarii " eu caut de 3 ani de zile un job unde as putea lucra mai mult in weekend si in timpoul saptamanii dupa masa-seara.si nu gasesc nimic.si ca sa raspund la intrebarea 3, raspunsul e independenta financiara