Depinde, eu personal aș învăța Suedeza pentru că mi-ar plăcea să mă mut în Suedia dar Germana e clar de viitor deci e bine să o ști iar Daneza e bună dacă plănuiești să faci facultatea pe acolo, ținând cont că sunt gratuite.
La asta ma gandeam si eu despre Germania. O limba foarte grea, dar ca imi va prinde foarte bine pe viitor, vazand cat "teren" prinde in ultima perioada. Sincer dintre Suedeza si Daneza asi prefera Suedeza. Iar marea dilema a-si avea la limba mandarina. Este la fel de grea ca Germana, poate mai grea, dar nu vad daca m-ar ajuta mai mult decat Germana.
P.S - Nu vreau sa emigrez in niciuna dintre aceste 4 tari. Vreau doar sa stiu 4 limbi ( Romana, Engleza,.,. ) pentru cultura mea generala
Atunci dacă nu vrei să pleci nicăieri Germana te-ar ajuta și la un loc de muncă în România și nu știu, cred că cel mai bine ai învăța mai bine Germana decât două limbi a un nivel mediu sau scăzut. Dar dacă ai vrea neapărat 4 atunci eu ți-aș recomanda și o limbă latină gen Franceză sau Spaniolă, că și ăstea s-ar putea să te ajute, mai ales Franceza și sunt și mai ușor de învățat decât Suedeza de exemplu.
Produc muzica, si voi avea mici turnee/concerte. Absolut ma voi plimba prin toata lumea. Iar daca ar fi un loc unde sa ma retrag probabil ar fi America sau Finlanda. Spaniola am avut-o pe "lista" dar am vazut ca este deja o limba "moarta" si nu se mai cauta atat de mult. IAr Franceza NU. Am facut 9 ani si nu stiu sa leg 2 cuvinte. Pur si simplu nu ma atrage aceasta limba.
Pentru cariera: germana.
Pentru bani, daca vrei sa fi traducator oricare din cele 3, recomand suedeza.
Suedeza e o limba placuta si usor de invatat. E mai usoara gramatica limbii suedeze decat a limbii romane. Eu personal o invat acuma si imi place foarte mult, ti-o recomand.In schimb daneza e mult mai dificila. As mai alege germana daca as fi in locul tau. De olandeza nu stiu nimic, deci nu ma pronunt.
Daneza si suedeza cred ca tiar fi mai de folos depinde ce doresti sa devii in viitor si unde sa inveti
anonim_4396 întreabă:
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: