Daca vrei sa devii polițist întrebi la poliție
Daca vrei pompier întrebi la pompieri
Profesor întrebi la școală
Chestiile astea nu se dau la anunțuri pentru că în mare parte daca ai școala potrivită și în cazul MAI te descurci la probe ești angajat
Aici nu e ca la ospătari, chelneri sau agenți de pază.
Acolo se știe că se intra cu școala și niște standarde de asta nu se dau anunțuri.
Doar întrebi la locul respectiv
Ca sa fii preot trebuie sa te căsătorești
Pe tren nu cred că trebuie ceva..cred că doar liceul
Pentru astronaut îți trebuie multa carte, ani de învatat și cu aia tot greu este
La medici nici nu mă gândesc
Nu am văzut anunțuri cu,, căutăm medici"
Din moment ce face o facultate 10 ani știe deja unde se încadreaza..deci nu exista așa anunțuri
Acum nu vreau sa spun eu nu știu ce, poate la unele ar mai fi și anunțuri.dar nu cred că la medici sau profesori
E posibil sa gresesc dar nu nu știu.
Pentru posturi care necesita pregatire si scolarizare specializata nu se dau anunturi de mica publicitate, ci doar in cadrul institutiilor si scolilor de pregatire, fiindca personal calificat este putin.
Cand esti interesat de un domeniu, te pregatesti tin timp pentru acesta. Meseriile numite de tine sunt relativ incompatibile unele cu latele, nu prea pot fi combinate. Sa lucrazi la politie, ca soferi pe tren, pompier este simplu uneori poti face un curs sau un mater de la o alta specializare si te califica in domeniul lor. Sa fi medit, preot, astronaut este greu pentru iti trebuie pregatire 100% in domeniu +dedicare si studiu permanent.
Păi la stat, angajările se fac pe bază de studii, dosar și examen.
Chipurile asta e procedura standard, realitatea e că și acolo (cel puțin la primării am auzit că e jale și la spitalele județene cu pila și cumpărarea postului chiar
Am auzit chiar zvonuri de oamenii care spre exemplu la mine în orașul Călărași au dat până și pe la 100 de mil bani, asistente medicale ca să-și cumpere posturile la spitalul județean (gen sumă mai mare decât ar câștiga ele ca asistente medicale, lunar) Iar la primării e mai jale, dacă ți-aș spune de zvonurile ce am auzit. Deși și aici am exemplu concret, ca spre exemplu o verișoară de a mea ce a ajutat-o cineva să intre la primărie (bine, că avea și studii în domeniu, dar asta e procedura mai nou de angajat pe la primării și ar mai fi și alta, practica, dar aici mă opresc cu spusul.
Cât de învățământ era încă mai legal și mai just totul, până anul acesta și trenulețul domnului Ciolacu. Care ce s-a gândit el omul, să scoată titularizarea și să dea libertate deplină directorilor
deci îți dai seama ce piluțe o să fie și în învățământ de acum înainte și ce profesori or să mai intre în sistem. Dar aia e, se pare că totul se dorește a merge din rău în mai rău, din păcate.
Asta pentru ca autoritatile/statul nu intra pe mica publicitate.
Ele apeleaza la caile oficiale de comunicare, cum ar fi televiziunile si conturile oficiale de pe retelele de socializare.
Politia de exemplu a postat un nou anunt de angajare din sursa externa: https://www.smartpol.org/......in-politie
Aparent exista si o platforma de recrutare "la stat": https://hub.mai.gov.ro/recrutarecandidat/anunt/index
Iar in afara acestor campanii de recrutare din sursa externa (care sunt mai rapide si mai lipsite de pretentii), exista academia de politie + scolile de agenti de politie, care in fiecare an au perioada de admiteri, iar daca reusesti sa fii admis, ti se garanteaza un loc in politie/MAI daca reusesti sa absolvi.
"Soferul pe tren" se numeste mecanic de locomotiva, nu stiu sigur cum se angajeaza asa ceva; exista scoli feroviare, probabil ar trebui sa faci postliceala sau liceu tehnologic ca sa inveti asta. Apoi iti cauti loc de munca, in CFR sau la operatori privati. S-ar putea sa existe scoli profesionale ale CFR-ului, care sa-ti asigure loc de munca la ei; nu cunosc subiectul prea bine.
La pompieri este cam aceeasi treaba cu armata, se scot posturi la concurs, dai admitere/examen cu probe fizice + scrise/teorie, iar daca intri, faci instructaj si primesti post. Tot la pompieri se mai poate intra pe posturi de SMURD, poti incepe prin voluntariat.
Pilot devii dupa scoala de aviatie, care este foarte scumpa din cate stiu, trebuie sa ai ceva bani.
Astronauti nu sunt pe toate drumurile, nu prea poti sa-ti doresti asta ca pe o cariera, pentru ca sunt foarte putine zboruri in spatiu, practic nu este nevoie de oameni acolo.
Preot devii dupa facultatea de teologie si mai ales dupa ce esti selectat de BOR si primesti o parohie. Deci trebuie studii + indeplinite niste criterii oficiale de-ale bisericii pe care vrei sa o reprezinti.
Du-te la aeroport la tine in oraș și intrebă "daca se fac angajari acolo". Dacă da, zici că vrei ca pilot sau preot sau astronaut sau preot. Poate s-o găsi ceva și pentru tine
... apropo, ești născut in 1987?
Unele meserii sunt cu circuit inchis, mai ales alea la bugetul de stat. Nu are rost sa dea anunturi de angajare sau sa se tina interviuri, se ocupa locurile pe alte criterii.
Da, te duci direct la NASA și întrebi la poartă dacă fac angajări pentru astronauți.