Nu aici trebuie sa intrebi, la facultatea unde inveti intreaba i pe adevaratii profesori ce specialitate trebuie sa ai ca sa ajungi ca ei la catedra.
Buna, Minerva. Ca faci engleza-romana sau romana-engleza, vei putea preda oricare materie din astea doua, ba poti sa le predai chiar pe amandoua, daca scoala are prea putine ore de engleza, dar iti poate completa norma cu romana. Pur si simplu dai Titularizarea la materia pe care vei vrea sa o predai. Succes!
Nu vreau sa fiu hater, dar pentru a fi profesor trebuie sa stii gramatica.
Iar in propozitia zisa de tine " Doresc să devin profesor de limba română sau engleză, încă nu sunt decisă" lipseste un mare "dar". Fix la *dar încă nu sunt decisã.
Daca vrei sa fii profesor, atunci devino un exemplu si invata gramatica elementara. Multa bafta!
Îmi pare rău să te dezamăgesc, însă (și spun asta cu toată modestia, plus că aceste vorbe nu sunt numai ale mele) știu gramatică chiar foarte bine. Nu lăsa un singur mesaj să te ducă în eroare? Mai ales că, în contextul respectiv, acel,, dar" nu este obligatoriu. Dacă spuneam,, Încă nu sunt decisă, DAR doresc să...", atunci da, ar fi fost o greșeală din partea mea să nu îl adaug.
Trust me, nu sunt tipul de persoană care să își ia singură apărarea oricând și oriunde, chiar și în situații jenante, în care e clar că nu are dreptate. Dacă era cu adevărat o greșeală, recunoșteam. Însă nu este.