Totul depinde: cum si unde te vei angaja sa lucrezi.
Daca-ti iubesti meseria, atunci automat vei fi mai curios, sa aflii acele detalii /nise pe care altii nu le cunosc sau le cunosc putini.
Iar aici vei avea oportunitatea: sa faci ceva ce altii nu stiu!
Astfel poti deveni chiar o somitate recunoscuta in domeniu!
Cum majoritatea nu alearga spre biologie, automat si specialistii sunt mai putini. Iar daca o "marfa" este rara pe piata, atunci se si vinde mai scump. Si tu, la randul tau, vei putea sa-ti alegi un loc de munca unde ESTE NEVOIE de cunostintele tale, iar tu vei putea sa-ti negociezi un salariu pe masura!
Nu este adevarat!
Depinde la ce domeniu bilogic te referi, ca-n unele se poate castiga de zeci si sute de ori, mai mult decat in altele.
Uite aici definitia din DEX a cuvantului biologic, ca sa-i inveti toate sensurile si domeniile cu care se ocupa BOLOGIA:
"BIOLOGÍE s. f. Știință care studiază manifestările vieții din punct de vedere anatomic, fiziologic, zoologic etc. ♦ Știința organismelor vii, animale și vegetale"
"vladutzumuresan1996 : E adevarat ca biologii mor de foame..."
1 nu, (pentru.) că știu ce plante din natură sunt hrănitoare
2 biologul angajat ia un ban deci nu din nou
Dap, poti sa fii medic sau inginer softist si sa mori de foame cu diploma-n mana.
Ete nah, stiu ai tai gata tot. Sint o gramada de chestii decente care se pot face ca biolog. Pina la urma chiar si profesor - de ce nu?
Absolventii de biologie au 2 variante mari si late, una de lux mai greu de accesat, si una de duzina cu salarii nu prea mari.
Cea de duzina e in laboratoarele de analize iar cea de lux e la chestii gen clinici de fertilitate. Mai e si varianta extra rara in instututii publice care se ocupa de biosfera romaneasca dar locurile sunt asa putine ca sansa sa prinzi un pot e aproape negativa.
Deci da, joburile sunt putine si nu prea bine platite.
Inainte de a lua o decizie importanta in viata, e bine sa abordam situatia ca la sah, sa gandim cu 3 mutari in avans...nu sa ne aruncam cu capul inainte si sa zicem ceva de genul "lasa ca vad eu ce-oi face atunci cand va veni vremea!"
Nu trebuie sa-i asculti neaparat pe parintii tai, dar ar fi bine sa te gandesti cu pragmatism, care iti vor fi optiunile dupa facultate. Ce vei face? Doar in filme apar solutii salvatoare atunci cand eroul principal are nevoie de ele. In viata reala, de cele mai multe ori eroul se zbate ca pestele pe uscat, iar cand ii e mai greu, viata nu vine cu solutii, de obicei vine cu mai multe "palme peste ceafa".
Sigur ca ar fi frumos sa ne putem castiga traiul facand ceea ce ne place, dar foarte putini oameni pe lumea asta, au parte de acest privilegiu.
Gandeste in perspectiva, analizeaza, decizia e doar a ta, dar asigura-te ca peste ani, n-o vei regreta.
RaduAlexandru2005 întreabă: