| VelaJohnny a întrebat:

E ceva normal atunci când ești muncitor de rând, nu șef, într-un anumit loc de muncă la un moment dat să ai parte de nedreptate?

Ce experiență aveți voi în ce privește munca?

Abuzează șefii de autoritate, încearcă să profite, comițând nedreptăți sau să nu le pese de drepturile oamenilor sau de obligațiile lor cu privire la angajați?

Eu unul mi-am pierdut speranța în umanitate. Nu o spun cu mândrie pentru ca rezultă că nu sunt o persoană stabilă, dar in 3 ani aproximativ de cand am început sa muncesc, am schimbat 3 locuri de muncă, momentan sunt angajat în al 4-lea. De la toate când am plecat a fost pe motivele menționate mai sus, aveam parte de nedreptate din partea șefilor și nu pot să înghit pe termen lung asta. Așa ca o concluzie vreau să trag, are măcar rost să sper că există un loc de muncă unde să pot munci liniștit, să îmi văd de treabă fără stres inutil? Sau peste tot e la fel? Concluzia va stabili dacă pe viitor voi persevera la locul de muncă dacă apar nasoale. Nu am o problemă dacă problemele sunt consecințe ale acțiunilor mele, sunt dispus să le accept, nu fug de ele, dar dificultatea e atunci când îmi văd de treabă și cei ce au poziții de autoritate sunt nesimțiți.

Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| elecronistu a răspuns:

In 2011 am fost prima oara angajat si lucram intr-o fabrica de rezistente si am avut aceeas experienta ca si tine, am simtit ca sefi de-acolo abuzau te autoritatea lor pelanga acest aspect statea in spatele meu aproape 8 ore si in continuu striga pe mine sa ma misc mai repede sa-mi fac planu. In tru-na din zile mam accidentat si bine inteles am mers la sefa te sectie sa o intreb daca nu are ceva solutie pentru rana, m-a privit in ochi si cu foarte multa emfaza mi-a zis,, astazi lucri asa''. Sigur ca dupa experientele care lea-am avut acolo m-am gandit ca peste tot este asa. Am terminat studiile si am cautat un alt loc de munca in speranta ca poate va fi ceva mai bun. Ma asteptam ca la urmatoru loc de munca sa lucrez un an sau maxim 2 si sa merg in alta parte ca nu ma voi intelege nici cu colegi de acolo si iata ca din 2012 pana in prezent am ajuns la concluzia ca este cel mai bun loc de munca cu conditi excelente. Numa acum de cand cu corona asta ce s-au schimbat lucrurile. In concluzie consider ca totul pleaca de la mintea noastra prin felu cum filtram lucrurile cu mintea noastra asa vor fi daca mergem la un exament si in mintea noastra spunem vom pica asa va fi, daca avem in mintea nostra aceeas viziune despre toate locurile de munca nici o data nu vom reusi sa ne stabilim undeva totul tine de filtru mintal al nostru. Cauta sa-ti imbunatatesti viziunea despre ce-i din juru tau si schimba modul de abordare a lucrurilor si cu siguranta la noul loc de munca te vei intelege mult mai bine cu viitori sefi. Succes.

| VelaJohnny explică (pentru elecronistu):

„Cauta sa-ti imbunatatesti viziunea despre ce-i din juru tau si schimba modul de abordare a lucrurilor" - incerc sa fac aplicari la situatia mea a ceea ce ai spus. Iti dau un caz concret.

Lucram la receptia unui magazin. Se fac inventare lunare, doua pe luna, de fiecare data raoiane diferite. Au gasit minusuri la ceva mezeluri. Clar, se uita pe camere sa vada daca in primul rand au intrat in magazin, daca am facut receptia bine. Receptia se face oricum cu un paznic. M-au chemat in birou si mi-au zis ca pentru ca nu am introdus in sistem data de expirare a mezelurilor nu au incredere ca fac receptia bine, doua lucruri ce nu au legatura: receptia si termenele de expirare sa fie in sistem. Peste vreo doua saptamani o acuza pe o colega ce lucreaza la raionul de mezeluri ca le-a furat, din ce povestea ea au pus presiuni sa „marturiseasca" ca furase. Mai trec zile si vine sefa cu un raport in care ne prezinta lipsurile in ultimele 2 luni la inventare, vreo 2-3 mii de euro. Din ce am calculat erau vreo 4 paleti intregi de bauturi pe lista. Trebuie sa fi pe felie cu paza, cu soferul, si cumva sa iei curentul sa nu filmeze camerele pentru a fura cu paletii. In trecut mai fusesera convinsi sa isi dea demisia angajati si chiar si dintre paznici pe motive dubioase si neintemeiate de furt. Daca furau si era sigura treaba, nu puneau presiuni sa recunoasca si sa plece, ci pe baza dovezilor ajungeau pe mainile legii.

Concluzia mea a fost ca si pentru lipsurile respective vor dori sa gaseasca un tap ispasitor si am cautat sa ma evapor de acolo inainte sa apuce ceva sa faca. Asta e una din probleme.

As vrea sa stiu daca era ceva de facut in asa fel incat sa infrunt situatia ramanand in continuare acolo. Spunea un prieten ca puteam sa perseverez si in timp sa capete incredere sefii si sa ma lase in pace. Poate ca ar fi meritat sa mai indur stres daca in timp se rezolvau problemele, dar in acelasi timp nu as fi avut nici o siguranta ca asa va fi.

Modificare: Am uitat sa precizez din prima, au gasit niste clienti ce incercau sa fure peste 5 bucati din acele mezeluri recent, deci sper ca s-au lamurit ca nu erau angajatii.

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se numește găina verde. Toate celelalte găini cred că e iarbă, dau cu ciocul în ea, până sângerează și moare.

| Panamax a răspuns:

Cand schimbi locul de munca si se reprezinta aceleasi probleme ar trebui sa-ti pui un mare semn de intrebare.
Ar trebui sa vezi si partea plina a paharului, acum ai mai multa experienta. happy

| VelaJohnny explică (pentru Panamax):

„ar trebui sa-ti pui un mare semn de intrebare" - cred ca inteleg ce vrei sa spui, ca s-ar putea eu sa imi cauzez stres cu sefii. Am constiinta impacata ca sunt cinstit si lucrez cu constiinciozitate ce scrie pe contract. Mai sus cand am zis „Nu am o problemă dacă problemele sunt consecințe ale acțiunilor mele" a fost din spirit de obiectivitate, am facut uneori greseli fara premeditare, asta e uman, la toti se intampla. Trebuie sa fi prea ingamfat sa nu accepti ca ai gresit cand o faci si sa nu consideri ca meriti consecintele. Gen ai de numarat ceva si dai rateuri, datile viitoare sa fi pus sa faci de doua ori treaba sa fi sigur, poate in acelasi timp de munca. Aia e, nu am o problema cu asta.

| Andrei200202 a răspuns:

Sunt fel și fel de oameni, rar mai găsești un om cu coloană vertebrală în ziua de azi, și nu mă refer la doar la patroni aici. Ăștia sunt și mai puțini. Există totuși persoane care își respectă angajații. Marea majoritate a patronilor sunt niște măgari, cărora nu le pasă de angajați, ii intereseaza sa ii plateasca cat mai puțin si cam atât.

| Sunshine123 a răspuns:

Bună! În nici un caz aceste lucruri nu sunt permise mai ales la locul de muncă întrucât atunci când ești angajat în baza unui contract individual de muncă îți revin drepturile de salariat împreună cu obligațiile, însă și angajatorului îi revin în același timp o serie de obligații și drepturi pe care dacă nu le respectă și cineva depune o plangere la ITM ( inspectoratul teritorial de muncă al județului tău) poate fi sancționat contravențional dacă plângerea se dovedește a fi întemeiată, sau dacă ITM-ul nu constată probleme atunci îi poți aduce în instanță și să îi faci să îți plătească ție pentru prejudiciul adus. Îți sugerez să citești codul muncii pe care îl găsești și pe internet și să te informezi constant despre eventualele actualizări ale acestuia. El te va ajuta să știi care îți sunt drepturile și obligațiile, cum să procedezi în cazul în care ești discriminat sau alte informații aferente.
Din păcate România este o țară foarte coruptă și rari sunt oamenii care nu se lasă influențați de bani, mită, sau alte cadouri.

| ReZiSTorr a răspuns:

Asa ii in romanica asta nu esti respectat decat doar daca esti sef.