Din pacate in Romania am ajuns ca facultatea sa fie "obligatorie" daca nu o ai nu esti in rand cu lumea, dar din pacate foarte multi o terminam, unii chiar cu note mari si degeaba. 80% din cei care termina o facultate lucreaza in alt domeniu si nu pentru ca asa vor ci pentru ca nu sunt posturi sau ti se cere experienta; cum sa ai experienta daca in scoala nu inveti nimic practic, doar teorie. E trist ce se intampla.Pe cat de frumoasa e pe atat de complicata e.
In ziua de azi fara facultate nu prea te mai angajeaza lumea decat ca brutar, vanzator, controlor de tren, meserii de genul asta. Facultatea iti dezvolta vocabularul, mintea si valoarea intelectuala. E cea mai importanta pentru cariera, pentru slujba. Ea practic te formeaza cel mai mult pentru viitor.Viata de student implica multe, dar prin munca si ambitie va fi greu doar la inceput si vei reusi sa faci fata pana la sfarsit.Numai bine
Cu siguranta nu e mai grea decat munca.La ce ajuta? Iti da prioritatea si cateva porti deschise spre un viitor mai bun decat al unei menajere sau baby-sister, sau mai stiu eu ce.
Buna,
Nu este roz viata de stundent pentru ca dai de diferite probleme, trebuie sa te descurci singur, incepi sa fii pe propriile picioare, ceea ce nu e intotdeauna usor. Insa daca stii sa iti organizezi timpul si pentru invatat si pentru distractie, atunci intr-adevar viata de student e frumoasa.
Facultatea devine, din pacate, un fel de fita. Sau cel putin asa o privesc unii. Insa pe de alta parte aceasta ne ajuta sa ne cream un CV cat mai bogat si mai ales sa invatam cat mai multe lucruri noi. Daca te tii de facultate pe langa acea hartie poti obtine inca multe alte avantaje. In orice caz, atunci cand mergi sa te angajezi, angjatorul se uita mai intai pe CV-ul tau. Iar daca vede ca ai terminat o facultate buna, ca ai participat la diferite cursuri, ca te-ai implicat in diferite proiecte, imediat se uita altfel la tine, decat atunci cand iti scrie ca ai 4 clase terminate cu chiu cu vai.
O seara placuta.
E bine sa facem o facultate pentru meseria pe care vrem sa o urmam.Trebuie sa ne facem un drum in viata.Munca este grea. Dar daca am sta asa fara sa facem nimic nu ar mai avea sens.Viata noastra nu ar mai avea o istorie.
Viata de student e frumoasa si lumea face facultatea pentru ca asa e la moda...nu te mai angajeaza nimeni fara ea
Din pacate in Romania am ajuns ca facultatea sa fie "obligatorie" daca nu o ai nu esti in rand cu lumea, dar din pacate foarte multi o terminam, unii chiar cu note mari si degeaba. Ne straduim 4 ani de zile (acum 3) sa avem note mari, sa retinem lucrurile pe care profesorii ni le spun si nu ne ajuta cu nimic. 80% din cei care termina o facultate lucreaza in alt domeniu si nu pentru ca asa vor ci pentru ca nu sunt posturi sau ti se cere experienta; cum sa ai experienta daca in scoala nu inveti nimic practic, doar teorie. Ce rost mai are sa facem facultate? Doar sa avem o diploma sau doar sa avem cunostinte in plus? Daca vrem cunostinte atunci citim carti si nu ne pierdem 4 ani degeaba, unii chiar mai si platesc. Voi ce credeti, sunt sanse ca in Romania sa aungem ca macar 50% din cei care termina o facultate sa si lucreze in domeniul? Si nu vorbesc de cei care fac o facultate doar sa fie facuta, ci despre cei la care intr-adevar le place ceva si de aia si vor sa invete si sa practice. Din proprie experienţă îţi spun că cei care chiar sunt pasionaţi de un anumit domeniu, ajung să lucreze în acel domeniu. Dar există o mulţime de tineri (printre care mă număr şi eu) care-şi schimbă opţiunile după terminarea facultăţii şi doresc să lucreze în alte domenii. Spre exemplu, eu am terminat o facultate cu specific informatică economică, dar n-aş practica această meserie pentru nimic în lume, mi se pare cea mai odioasă ocupaţie pe care aş putea-o avea. Dar, la momentul terminării liceului, mi s-a părut o variantă excelentă...lucrurile însă au evoluat şi am căutat să-mi dezvolt mai mult latura artistică, spirituală, înţelegând că universul binar este mult prea limitat pentru mine. Acum, să ne gândim şi din altă perspectivă: cei care termină facultăţi cu specific economic, oare chiar sunt pasionaţi de contabilitate şi piaţă financiară? Nu toţi sunt ca Tapie, Sörös sau măcar ca autohtonul Vîntu, să fim serioşi, şi nici mari strategi în economie ca de Larosière, nu, mulţi aleg facultatea asta sperând la un job într-o bancă, multinaţională sau măcar într-o întreprindere, fie ea şi doar cu 5 angajaţi, dacă treaba merge, atunci e totul ok. Partea proastă e că au început să existe tineri fără tragere de inimă şi în domenii ca medicina, dreptul sau facultăţile tehnice. Asta e...nu e nicio ruşine să faci o muncă, chiar dacă pregătirea ta este în alt domeniu, e vorba de adaptabilitate.
AvalohAlyn întreabă: