Nu este greu. Sunt cateva reguli de urmat: deschiderea casei, scoaterea bonurilor pe compartimente (daca este cazul), soldul partial ca sa-ti verifici banii, inregistrarea banilor din vanzarile zilei anterioare (daca nu i-ai depus dimineata), inregistrarea soldului zilnic in registrul de casa, inregistrarea sumei de serviciu (bani din care sa dai rest la clienti), scoaterea soldului de seara (golirea jurnalului electronic sau X-ul cum zic vanzatorii), intocmirea monetarului (nu se mai face dar unele banci o cer inca). Cand nu functioneaza casa trebuie sa tii evidenta intr-un registru special si emiti chitante in loc de bon. Poate ca am mai uitat ceva (n-am mai lucrat de mult timp) dar in mare astea sunt.
Uite cateva reguli de respectat ca sa nu-ti iei amenda: http://bit.ly/33ckvjq
Aceste lucruri se fac si in supermarketuri? Stiu ca acolo stai ceva timp la casa apoi mergi sa asezi marfa si tot asa prin rotatie.
Fiecare are casa lui sau intra cu un cod personal. Banuiesc (n-am lucrat in super, hiper, etc) ca este la fel!
Stii ce zicea un om bogat din Romania? Fii atent la fente. Ca la fotbal. Portarul crede ca ala da sut in minge, dar de fapt ala i-a facut o fenta si a lovit in alta parte, cand portarul n-a fost atent.
Asa ca baga la cap: cand lucrezi cu banii, fii atent la fenta!
nik1 întreabă: