Sal sa fi ospatar nu e asa de greu din cate stiu la fratemeu i-i place mult acum face practica la hotelu dana si mi-a zis ca ii place mai ieste cad face bacsis, si acolo primesti si mancare gratis si nu e mare lucru sa fi ospatar e chiar misto.
Tine cont de faptul ca nicio meserie nu este usoara. dar meseriile in care ai de-a face cu publicul sunt si mai grele. In primul rand ca ospatar faci km si km pe fiecare tura. In plus gasesti si oameni care-ti vorbesc de sus si te trateaza ca pe un sclav, dar bineinteles nu le poti raspunde sau certa cu ei. Trebuie sa fii impecabil atat in tinuta cat si in comportament.
Incearca acasa sa duci 4 farfurii pline cu ceva in acelasi timp si ai sa vezi ca nu e tocmai floare la ureche.
eu am fost ospatar pentru mult timp, am inceput de mica, dar pentru simplu fapt ca-mi placea. Acum, ca nu mai fac aceasta munca, imi lipseste, sincer, pe langa tot stressul si oboseala si durerile de picioare, ma distram enorm de mult.
Ketanal are dreptate, intr-adevar nu ai nevoie de multe cunostinte cat ai nevoie de cateva "calitati". in primul rand iti trebuie calm, diplomatie si rabdare. desigur, depinde mult de genul de local in care vei lucra, de genul de oameni care-l fercventeaza. este mult mai simplu sa lucrezi ca ospatar intr-un bar unde se servesc doar bauturi si eventual ceva deserturi. ca ospatar untr-un restaurant unde servesti si mancare lucrurile se complica un pic, dar totul se invata. ca sa poti practica meseria asta cu succes trebuie sa-ti placa ce faci si daca ai norocul de un colectiv unit si "de gasca" o sa fie chiar distractiv. spun asta pentru ca din pacate in domeniul asta poti avea parte de multe rautati si "bete-n roate". pentru o meserie "de tranzitie" este un job ok.
CristinaCMH întreabă: