E un lucru bun pentru ca daca iti sunt prieteni, atunci sunt si de incredere si te poti baza pe ei.Cat despre salarii, nu stiu ce sa zic, tu esti in masura sa apreciezi munca fiecarui angajat si s-o rasplatesti cum crezi tu de cuviinta.In ce sens "si-au luat-o in cap si fac nazuri"? Spune-le ca nemultumitului i se ia darul si ca pe timp de criza nu e loc de nazuri si mofturi.
Sincer, nu prea este bine sa angajezi prieteni. poate unul doi de incredere, insa nu mai multi.nu vei putea sa fii autoritara peste ei.
E o vorba:daca vrei sa-ti pierzi prietenii imprumuta-le bani sau fa afaceri cu ei.
E cea mai proasta afacere sa-ti angajezi prietenii, sa le fii sef.Nu or sa te perceapa niciodata asa si nu poti sa te impui in fata lor.La fel si la salarii, nu-ti poti permite sa le dai salarii mici, fiindca iti este rusine de ei, sa nu te creada zgarcit. E buna si increderea, dar paza e si mai buna.Mai repede te fura un asa-zis prieten.Pe un strain il poti verifica mai bine si fara sa-ti sara in cap. Un prieten te va critica cand vei face asta si nici nu te va lua in serios la locul de munca.Isi permit fiindca tu le-ai permis.Fii mai incisiv!
Eu cred ca e bine sa-ti angajezii prietenii, pentru ca ii cunosti cel mai bine, le cunosti aptitudinile, abilitatile si performanta si te poti baza pe asta.Cu prietenii adevarati eu zic ca-ti permiti si sa-i critici, si sa-i certi si ei vor intelege.Nu cred ca se pune problema de autoritate.Atata timp cat datorita tie au ce pune pe masa, cred ca de aici vine si respectul fata de tine si de statutul tau in firma.
Depinde de prieteni. Pot sa nu-ti fie chiar prieteni, desi tu ii consideri asa. Oricum relatia voastra se schimba in momentul cand le devii sef sau patron. Eu nu spun ca nu e bine sa ii angajezi sau sa faci afaceri cu prietenii, totusi ma gandesc la faptul ca noi avem un prieten care a facut ca si tine si a fost pita lui D-zeu cu prietenii angajati si a falimentat recent. Nu le-a mers bine pentru ca el ii considera prieteni si nu vroia sa le impuna prea multe. In cazul cand avea nemultumiri incerca sa le spuna cat mai frumos si ei se suparau pe el... Totusi cred ca aceia nu i-au fost prieteni niciodata ci doar amici si cand s-au folosit de relatia lor de prietenie.
Daca ai incredere in prietenii tai spune-le ce doresti de la ei, incearca sa-i lamuresti ca daca tie nu-ti va merge bine, implicit nici lor nu le va merge mult... sau bine. Daca poti vorbi asa cu ei si sa stabiliti ca la serviciu sunteti sef si angajat si doar in timpul liber sunteti prieteni e bine, daca nu, nu-i prea bine. In timp se uzeaza prietenia si firma.
Eu zic ca nu e prea bine.Devine prea personal.
Poate stii vorba aia : Nu combina afacerile cu placerea.
De obicei oameni care au firme isi angajeaza rude, prieteni etc dar, nu e un lucru bun dc, pentru ca acestia si o ia in cap, las o ba ca merge asa...
Afacerile nu se fac cu prietenii sau familia niciodata, oricat de convenabil ar fi, seful este cel care are de pierdut.
Un prieten adevarat ar trebui sa aprecieze ce faci pentru. ei,(mai ales daca le oferi conditii si le dai un salariu mai mare ca in alte arti din acelasi domeniu)intrebarea mea este:iti sunt prieteni adevarati?