anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este corect ca un om care a terminat o facultate și acum are o calificare și o profesie, să căstige mai puțin decăt unul cu 8 clase?
Intreb asta deoarece zilele trecute am cunoscut un tip de 38 de ani / 8 clase și o afacere cu circuit lunar de 20 de milioane de euro.

29 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Are o afacere, da. Dar 20 de milioane de euro lunar nu crezi ca e cam mult?

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru darrio2007):

Pentru unii este mult. Însă nu pentru omul ăsta, el poate duce și mai mult și sunt sigur ca asta va face

| darrio2007 a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

In Romania nu exista acest rulaj decat prin furt, nu pe afaceri cinstite.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In primul rand de ce compari un angajat cu un patron de afacere?

Și în al doilea rând ești plătit pe ce știi să faci nu pe ce diplome ai.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru suntserios):

N-am comparat angajatul cu patronul, Ci pe omul cu facultate și cel cu 8 ani de școală.

| suntserios a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Când faci afaceri nu prea contează facultățile

| Drimmero a răspuns:

Societatea se bazeaza pe consum...castigi cat produci indiferent ca ai scoala sau nu, ea e irelevanta aici. D-aia un fotbalist e milionar sau miliardar in dolari/euro dupa caz iar un medic care toata viata lui a studiat si a facut cercetari stiintifice revolutionare nici nu se poate apropia de averea lor, castiga fotbalistii pe luna cat au castigat medicii toata viata, nu e drept dar asta e situatia, nu traim intr-o lume ideala. Exemplele pot continua, chiar tu ai zis ca unul cu 8 clase are o afacere super profitabila in timp ce multi care au facultati terminate abia lucreaza pe minimul pe economie sau nu cu mult peste. In viata trebuie sa te descurci, scoala nu te invata sa faci asta, de fapt scoala nu te invata sa faci un leu.

| dullcat a răspuns:

Discutabil.Este o diferenta intre angajati obisnuiti si antreprenori (de orice fel, cu/fara carte) care eventual mai si ajung sa povesteasca in online despre cum au facut bani.laughing

| minrest a răspuns (pentru dullcat):

Chiar si daca nu esti antrepenor, cine poate sa faca treaba ia banii. Ti se pare incorect? De regula, oamenii fara studii nu pot duce la indeplinire sarcini complexe, cu valoare adaugata mare. Dar atunci cand o pot face, si e nevoie, iau banii; este moral, respecta regulile pietii libere, este legal si este practic.

| dullcat a răspuns (pentru minrest):

Mi se pare incorect cand faci treaba aiurea sau cauti sa ajungi bogat prin smecherii si furt. Daca faci treaba decent si le dai clasa altora care stiu cu se mananca, congrats.De exemplu, nu imi plac patronii romani care vor sa isi scoata profitul peste noapte si sclavagesc angajatii.Din punct de vedere moral nu e corect.Din punct de vedere financiar aparent este, ceea ce e (ar trebui sa fie) respingator.

| minrest a răspuns (pentru dullcat):

Daca te uiti la intrebare, vezi ca nu era vorba de asta. Iar daca te uiti la raspunsul meu, vezi ca vorbesc despre persoane care nu sunt antrepenori, deci nu au angajati.

| dullcat a răspuns (pentru minrest):

Da, dar am considerat ca asta vreau sa raspund la intrebarea ta.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru minrest):

Sarcini complexe, cu valoare adaugata mare.
Este foarte adevărat.

| Frank51 a răspuns:

E imposibil să câștigi puțin dacă ai terminat o facultate și stăpânești niște chestii.

Eu am terminat anul trecut facultatea, am început cu salariu sub 3000 lei, acum am depășit 1000 euro, și mai fac și alte chestii pe lângă.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru Frank51):

Felicitări. Cu felul tău de-a fi, sunt sigur că vei ajunge să căștigi și mai mult

| Frank51 a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Normal. Lucrez de un an și deja am salariul unui profesor care lucrează de 30 de ani, sau al unui medic. Nu am spus-o să mă laud, pentru mine banii nu îmi aduc satisfacție, am spus doar că asta era în discuție.

Anul următor trec de 10.000 de lei, că am 2 joburi, muncesc destul de mult.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru Frank51):

Mă bucur din suflet pentru tine și vei avea parte numai de success in viață.

| minrest a răspuns:

Am inteles eu bine? Propui sa interzicem oamenilor sa deschida afaceri, ca nu cumva sa castige mai mult decat un pierde-vara care a platit o diploma la Spiru Haret?

| minrest a răspuns:

Da, este corect sa castigi oricat de mult, cu conditi sa o faci respectand legea, si nu uita ca acel om da de munca multor oameni, si plateste impozite care permit multe locuri de munca care cer studii superioare. Daca puteai sa dezvolti o afacere, o faceai.

| johnnny123 a răspuns:

Atât timp cât face banii cinstit, este corect. Important este ce realizezi, nu ce studii ai.

Un fotbalist plătit cu sute de milioane are mai multe studii decât un profesor universitar plătit cu 1500 de euro?

Iar ca o paranteză, mă cam îndoiesc că un om care are un business cu cifră de afaceri de 240 de milioane de euro pe an stă de vorbă cu tine și-ți prezintă cifrele companiei...

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru johnnny123):

Omul născut sărac care a terminat doar opt clase și a ajuns să facă banii mulți. E mult mai simplu și deschis decăt cel rămas sărac. Sau cel bogaț /născut bogat

| Yuoia a răspuns:

Daca o hartie pusa in rama ne-ar asigura un venit frumusel pe viata, nimeni nu ar mai munci. Hartia aia (diploma) nu te scuteste de munca.
Cel cu 8 clase probabil presteaza o munca utila si de calificare rar gasita. Sau o munca grea pe care altii refuza sa o faca din motive de... diploma. Asa ca este bine platit. Pe merit. Munca se plateste si nu hartia.

| anonim_4396 explică (pentru Yuoia):

Cu opt clase n-ai ce să faci. Nici la Polaris nu te primește cu opt clase. Dacă ai posibilitatea sa faci școală și te duce capul, de ce să n-o faci? În ziua de azi și ca paznic te-ntreabă dacă ai bacul.
De exemplu: dacă n-ai bacul și te angajezi la Mc, o să rămâi toată viața un lucrător comercial acolo, dar dacă ai acea "hârtie", poți să avansezi în grad după un anumit timp.

| CleanHeart a răspuns:

Școala nu are legătură cu educația financiară
Cineva poate face o facultate și să aibă salarul ăla ce se da și unu fără școală să își deseneze un drum de unde să câștige bani și să știe ce să facă cu ei și uite așa să ajungă la un venit mare și o siguranță financiara numa buna de uns sufletul, mintea face diferența și ăla care face mai mult nu se oprește doar la acele studii și toată viața continuă să studieze

| LaviniuA a răspuns:

Nu-i corect. Dar sunt și situații fericite. Uite de exemplu persoanele in funcții publice cu diplome luate pe plagiat. astia câștiga binișor. Deci uite ca școala ajuta.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Ararat a răspuns:

E corect daca are skill-uri si le foloseste cu cap.

| phoenixGlow a răspuns:

Studiile superioare sunt relativ irelevante in afaceri. Mulți milio-si bilionari,au abandonat uni,sau nu au făcut-o deloc. E important să cunoști oamenii potriviți și sa ai o idee buna.

Acum că e corect sau nu, e discutabil. Așa e in capitalism. Relațiile, norocul, talentul, și munca contează mai mult decât niște fituici date de o clădire, cu niste aia numiți "profesori"