| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Este normal ca o persoana sa nu fie pasionata sau atrasa spre nimic toată viața ei? Adică sa nu simtă nicio atracție spre nimic, niciun domeniu, materie sau cariera! De când ma știu nu simt atracție spre niciun domeniu și toate mi se par plictisitoare sau pur și simplu ele nu ma atrag! Când vedeam atâta de citit la romana la literatura și atât de lucrat la gramatica ori la engleza și franceza pur și simplu ma plictiseam, de asemenea mi se părea prea mult de citit și prea stufos la istorie, geografie, biologie, prea mult de învățat/lucrat la chimie, informatica, fizica și matematica iar științe sociale ca psihologie, sociologie, logica, filosofie, economie, antreprenoriala pline de lucruri nefolositoare! De asemenea nu înțelegeam rostul unor materii ca desen, muzica, religie, sport dacă nu ai talent, și consideram materii complet inutile latina, greaca veche, tehnologia sau civica! Acum la maturitate parca nu mai pot sa învăț nimic, as cam vrea sa invat la o materie dar nu știu de unde sa încep plus ca nici nu ma pot concentra cum trebuie, niciodată nu am putut! As putea avea vreo boala având în vedere ca nu am fost niciodată atras de nimic sau nu am avut pasiuni niciodată? Ce credeți? Ce sfaturi îmi dați?

25 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Totuși pari interesat de extratereștri, OZN-uri, universuri paralele, mistere ale lumii.
Nu fac mișto de tine.

| Frank51 a răspuns:

Cred că este posibil și să fii neutru, adică să nu te atragă în special un domeniu, dar vine întrebarea, pentru ce trăiești? Dacă nu găsești o satisfacție mică sau o bucurie în nimic, ce te ține "în viață"? Cum scapi de cotidian?

Dacă nu te atrage absolut nimic, ce lucrezi? Ce pasiuni ai? Ce faci cu timpul tău liber? Chiar sunt curios, pentru că rar aud oameni care să nu fie atrași de absolut nimic.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru Frank51):

Nu lucrez! Parintii mei lucrează în Germania și îmi trimit bani

| IonelFlorianUrzica explică (pentru gabicoo):

Asta pentru ca mai vizionez documentare din când în când, dar nu pot face o cariera din asta

| milliongirl a răspuns:

Salut.te ajut eu sigur, raspunde-mi la privat

| Tzatzikii a răspuns:

N-ai nicio boală. Doar nu ți-ai dat tu interesul până acum și nu ai avut curiozități. La ce sistem de învățământ avem nu e de mirare că ajung atâția în situația asta, dar chiar și așa, nu e o scuză.
Nici eu n-aș fi știut ce să fac în viață dacă nu aș fi făcut mai multe săpături pe cont propriu.
Ce mi se preda și mai ales modul în care mi se preda la școală nu a reușit să îmi stârnească interesul pentru absolut nimic. Totul era monoton și plictisitor.
Și eu am avut dintotdeauna probleme de concentrare fără să am ADHD.
Rar a reușit vreun prof să îmi capteze atenția mai mult de 5 minute. laughing
Cu indulgență zic 5 minute.
Poate ești și tu genul autodidact, dar nu ți-ai dat seama încă. Spre norocul meu, mie mi s-a aprins beculețul destul de devreme că dacă mă lăsam în voia sistemului nu făceam nimic cu viața mea. În România e ceva de doamne ferește să fii puțin diferit. Eu măcar am fost caz fericit.

| Furnicuta000 a răspuns:

Eu nu cred ca exista asa ceva. Adica nu cred ca exista oameni pasionati de informatica de ex, ei doar au descoperit ca se descurca la asta si aleg domeniul pentru ca le aduce niste beneficii financiare dar nu le face placere sa munceasca 8 ore pe zi in fata unui calculator. Munca in sine nu e prea placuta. Adica iti place un timp dar cand trebuie sa faci ceva zi de zi nu ti se mai pare placut

| darrio2007 a răspuns:

Nu te supăra dar asta cam sună a lene.

| Frank51 a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Oh, deci așa stă treaba. Sincer nu știu ce să zic, nu mă așteptam la răspunsul ăsta. Dacă vrei să-ți dau un sfat pe care bănuiesc că deja l-ai auzit de nenumărate ori, este să-ți câștigi banii tăi, asta separat de problema cu atracția spre domeniu.

Iar legat de "drumul" tău în viață, nu ai decât să tot cauți și să încerci să-ți găsești ceva ce te atrage măcar mai mult decât alte lucruri, adică măcar acolo un 20%.

Ca să-ți dau și câteva exemple din viața mea, eu la 18 ani când am terminat liceul am plecat în Germania și am muncit, apoi după câțiva ani m-am întors să încep o facultate, nu știam exact ce facultate să fac dar m-am tot gândit și am cercetat, mi-am tot imaginat ce mi-ar plăcea să fac, ce aș face din pasiune, ce aș face pe gratis. Asta mentalitatea de a "alege" drumul în viață, sau cel puțin o modalitate. Apoi am terminat facultatea și m-am angajat, lucrez ca inginer și acum vreau să trec 100% pe dezvoltare software, pentru că deja m-am reorientat.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru darrio2007):

Nu știu! Cred ca mai degrabă ma plictisesc repede

| darrio2007 a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Posibil si asta. Incearcă să te concentrezi mai mult pe ceva.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Singura boala este social media.
Lasa timpul petrecut pe tiktok, Facebook si Instagram, si iesi din casa.
Pur si simplu plimba-te si gandeste-te ce vrei sa faci cu viata asta, altfel, o vei pierde. Tot ce ai tu, nu suna a faptul ca " te plictisesti repede", suna doar a lipsa de disciplina si lene

| Arthurrrr a răspuns:

Te înțeleg,și știu că e greu pentru tine, și eu sunt în aceeași situație,eu mai am noroc că merg foarte mult cu bicicleta și cumva mă mai scoate temporar din starea asta,primul pas că să ieși din aceasta situație,pas pe care și eu trebuie să-l fac,e să-ți cauți o ocupație,o activitate pe care să faci zilnic,chiar dacă nu te pasionează aceea activitate sau ceva anume,trebuie să fii ocupat cât mai mult timp,să-ți cauți un post de lucru,ceva ceva tot va trebui să faci,să ai un scop în viață cât de mic ar fi el,îți spun din propria experiență,dacă stai aproape non- stop acasă nu e bine deloc,statul prea mult acasă,fără o ocupație anume,te poate băga în
cu timpul în depresie,anxietate,ajungi să îți dorești cu disperare să faci ceva, ajungi să fii tot mai nervos, deoarece omul e creat pe lume să facă ceva, să aibă un scop, cât de mic ar fi acel scop, până la urmă trăim să avem anumite scopuri în viață, că altfel pentru ce trăim?

| IonelFlorianUrzica explică (pentru IL0VEDINER0):

Mi-ai citit restul întrebărilor? Nu am social media, nici măcar Facebook! Nu pot sa țin minte parole sau numere de utilizator ori email-uri! Nu îmi este lene, pur și simplu am stat întotdeauna prost cu memoria și concentrarea!

Tu erai probabil bun la matematica! Eu nu sunt!

| IonelFlorianUrzica explică (pentru Arthurrrr):

Nu știu sa merg cu bicicleta! Poate vei râde dar nu pot sa îmi țin echilibrul

Nu eram și nu sunt bun la matematică.

Eu voiam să-ți dau exemple din viața reală la faptul că nu ești născut cu vocație.

| Arthurrrr a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Eu nu râd de nimeni, nu e genul meu să râd de cineva, dar câți ani ai? vestea bună e că poți învăța foarte ușor să mergi pe bicicletă indiferent de vârstă

Cum ai ajuns inginer atunci?

| SilentPetal a răspuns:

Mergi intr-o calatorie intr-un loc in care ai auzit ca este frumos sau cauta cateva destinatii. Ma gandesc ca iti permiti atat timp cat spui ca te intretin parintii tai si nu esti nevoit sa muncesti. Iti vei gasi placerea mergeand prin lume. Te inteleg prin ce treci. Sanatate si multa putere!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Dar tu crezi că restul lumii avea așa o mare atracție la făcut teme? Să lucreze in plus? Crezi că mergeau la meditații de plăcere?
În viață faci și ceea ce trebuie, nu doar ceea ce îți place!
Așa merge lumea la serviciu, că trebuie, nu sare nimeni in sus de nerăbdare! Uneori sunt aspecte care ne plac, alteori nu.
Pt plăcere există concediu și timp liber, daca îl ai.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pui întrebări din astea de prea mult timp liber!
Iar părinții tăi îți fac un mare defavor că te întrețin, desi tu ai trecut de 18 ani!
Ok, nu poți să înveți, nu-ți place școala! Nu-i nici o rușine. Dar 2 mâini, 2 picioare ai și poți munci ceva. Ceva, oricât de mic, sa poți spune că e muncit de tine.

| LisaJulie a răspuns:

Nu ti-a placut chiar nimic? Cate lucruri ai incercat pana la urma?

Nu totul e despre matematică, nu știu de unde și de ce ai percepția asta. În prezent matematica predată în scoli și facultăți este de formă, de exercițiu, ea este deja implementată în dispozitive. Ca să-ți dau un exemplu, nu trebuie să faci o transformată fourier cu pixul pe foaie, ci face asta un osciloscop într-o secundă.

Nu vreau să ne concentrăm pe detalii, însă o să-ți zic doar ce-i mai important la un inginer: să proiecteze si să dezvolte chestii eficient, rapid, sigur, și la cost redus.

Acum ca să revin la tine, eu ți-am dat niște exemple din viața reală, ca să-ți dai seama că nu se naște nimeni cu vocație, îți dai seama pe parcurs ce și cum. Știu că sună dur dar nu există scuze pentru că ești în situația asta, eu dacă aveam timpul tău aș fi făcut atât de multe chestii, aș fi citit atât de multe cărți, aș fi învățat atât de multe lucruri noi, etc. Timpul pe care tu l-ai pierdut te va costa. Eu zic să profiți de el acum cât încă mai primești bani, va veni o vreme când nu vei mai primi bani, nu vei mai avea susținere financiară, emoțională, morală.