Nu are mare importanta cum ai terminat facultatea de drept, important este sa ai diploma de licenta si sa stii carte.
Poti lucra in tarile UE si in altele cu care Romania are acorduri de recunoastere a diplomelor dar va trebui sa stii si legislatia acestor tari.
De regula la stat angajarile sunt pe baza de concurs.
Diploma e diploma indiferent cum o obtii la zi sau nu.
Insa recomandat e logic sa faci facultatea la zi ca vei invata mult mai multe.
In UE ai voie sa lucri cu diploma de aici, in SUA nu, si la medicina e la fel.
Nu conteaza la zi sau fara frecventa, se presupune ca tot materia aia se face.
La fara frecventa faci sambata si duminica cate 8 ore, mai bine zis ID, invatamant la distanta.
E mai greu, dar aia e. Aia faceau matematica pe care o faceam noi intr-un semestru, doar in cateva ore, e mult mai bine la zi, intelegi mai bine.
La ID se presupune ca ai mai avea o fac si ca ai experienta la invatat.
La stat se face concurs, dar intra cine trebuie sa intre daca e un post bun.
Totuși 8 ore în fiecare zi din weekend?! :/ E cam mult.
Hai să zic că am mașină și pot pleca la orice oră ar fi din București spre Călărași dar ar mai fi 2 ore pe drum, dus-întors, 4 ore. Asta ar însemna că de la anul, weekendul îl am full pentru facultate. :/ Too much.
Să mă mut în București, iar ca să fac la zi, e aiurea, că oricum aș lucra și nu aș avea timp să ajung mereu :/ la ore și aș mai da și 10-15 mil pe o chirie :/ deci eu nu mai fac niciun ban în condițiile în care trebuie să plătesc și facultatea :/
Chiar nu știu ce să fac :/
Pai e facultate, nu gradinita, e materie de facut, si asa e putin, ca nu se parcurge materia asa mai amanunte ca la zi.
Faci cum consideri tu.
Nu este neapărat recomandat să urmezi doar facultatea de drept la zi. Este adevărat că, în general, absolvenții unei facultăți de drept de la zi sunt mai bine văzuți și mai bine pregătiți decât cei care au urmat o facultate de drept la frecvență redusă. Cu toate acestea, o diplomă obținută la frecvență redusă încă are aceeași valoare ca și cea obținută la zi.
În ceea ce privește angajările în domeniul juridic, depinde de domeniul în care vrei să lucrezi. Angajările la stat sunt, în general, pe bază de examene, dar există și posibilitatea de a obține un post prin interviu sau prin concurs.
Cu privire la posibilitatea de a lucra în străinătate cu o diplomă obținută în România, da, este posibil. Este important să verifici în prealabil cerințele și reglementările specific regiunii în care dorești să lucrezi. De exemplu, în Uniunea Europeană, diploma de drept din România este recunoscută, iar persoanele care au obținut-o pot lucra în cadrul unui Acord de liberă circulație
Ii doare in fund pe ei, o data ce termini o facultate ai acelasi nivel academic precum cei de la zi, n-am auzit prostie mai mare ca asta.