| elasexygagica a întrebat:

Eu una nu le inteleg pe fetele de la profilul uman sh ma si enerveaza chestia astastraight face, ele sau dus la uman sa scape de mate bio fizica etc...si pe urma le auzi ca vor sa devina doctorite, inginere, economiste, contabile si multe alte slujbe ce implica matematica si gandire logica. Helllouuuu pe langa faptul ca nu stiti sa socotiti credeti ca veti sti sa rezolvati probleme de chimie, fizica, mate? Vedetiva de filologia voastra si nu mai ocupati degeaba locurile la buget cu notele si mediile voastre umflate, noroc ca la medicina si inginerie si ase e concurs de admitere sa nu mai intre toti papagalii de la uman cu mediile umflateangry, eoo cand o sa fiu la liceu o sa ma duc la mate info love struck, voi ce parere aveti de umanistele astea care se viseaza mari doctoriestraight face, inginere, economiste, contabile?straight faceun exemplu de filoloaga care o intrebat mai jos daca trebuie sa faca medicina ca sa aleaga specializarea psihologiestraight face ducetiva naiba la litere

Răspuns Câştigător
| AdelinaC a răspuns:

Sunt de acord cu tine.

15 răspunsuri:
| alex_9903 a răspuns:

Observ ca nu ai aflat ca la ASE nu se mai da examen de admitere, ci se intra pe baza de dosar...

| adddaa a răspuns:

Nu stiu ce sa zic... Prietena mea se duce pe uman pentru ca e bâtă total la mate si restul si nu-si doreste in niciun caz sa mearga la ce ai enumerat tu mai sus happy Eh, mai sunt unii care viseaza doar, n-ar trebui sa te consumi atat pentru asta; facultatile bune au examen si nu tin seama de media din timpul liceului. Lasa-le in pace sa viseze in continuare. Gandeste-te ca elevii de la profilul real sunt avantajati, deoarece se pot duce pe specializarea lor, sau pot merge si pe uman happy

| AvalohAlyn a răspuns:

Si eu sunt la uman.Ai o parere foarte gresita fata de cei de la uman. Poate exista fete si oameni asa cum zici tu dar nu toti cei de la uman au notele umflate si habar nu au sa socoteasca.
Mie unul imi place romana, istoria, geografia si franceza.As zice si eu multe despre mate-info, de rau, dar ma abtin pentru ca nu e frumoshappy

| AvalohAlyn a răspuns:

In concluzie fiecare face ce-i place, unora nu le place matematica si fizica si le place mai mult materiile de uman unii invers.Nu trebuie sa ne enervam aiurea.Nu fiti,cei de la real, cu mintea precum calul, dreapta si analizati situatia si fiti corecti.

| myna_5191 a răspuns:

Mie mi se pare total aiurea ce ai zis...si soramea a fost la uman si acu e la facultate anul 5 la medicina+ca are si bursa aia ce se da doar primilor 100 sau ceva de genu...da poate a vrut sa scape de mate si fizica dar daca ai ambitie si inveti care e problema ca esti la uman si te duci la medicina?

| myna_5191 a răspuns:

Mie mi se pare total aiurea ce ai zis...si soramea a fost la uman si acu e la facultate anul 5 la medicina+ca are si bursa aia ce se da doar primilor 100 sau ceva de genu...da poate chiar a vrut sa scape de mate si fizica dar daca a avut ambitie si a invatat care a fost problema ca era la uman

| anca18 a răspuns:

Draga mea,

In primul rand invata sa scrii si apoi publica o intrebare pe site-ul asta.
In al doilea rand, daca esti la profilul filologie(nu exista denumirea de uman, ca doar ala de mate info nu e inuman) nu inseamna ca esti mai putin inteligent decat daca esti la profil mate info si implica si acolo mult studiu la alte materii poate mai grele decat matematica(latina, psihologie, logica) asa incat nu obtii medii mari decat pe merit(asta daca nu esti fiu/fiica de bogatas si platesti pentru note mari, ceea ce se intampla la toate profilurile)
In al treilea rand observ ca esti in generala si nu cred ca stii ce implica matematica, fizica, chimia sau informatica de liceu, asa ca nu te pronunta inainte sa ajungi in aceasta treapta de invatamant.
Si in al patrulea rand afla de la mine, ca poate nu stii ca la medicina se da admitere la biologie si nu la matematica asa incat nu ai nevoie de aceasta materie, iar pentru celelalte pe care le-ai mentionat(inginerie, sau facultatea de economie si administrae a afacerilor)se face o cu totul alta matematica decat cea pe care ai facut-o in liceu, foarte putine lucruri o sa fie din materia din clasele 9-12.

Asa ca sfatul meu, intereseaza-te mai bine inainte sa faci niste afirmatii care poate jignesc si nu mai adresa invective la adresa unor persoane care muncesc si ele la randul lor asa cum fac si cei de la mate info, stiinte sociale, naturale sau profiluri tehnice.

| cuore a răspuns:

Draga mea,inteligenta este de mai multe feluri:inteligenta verbal-lingvistica,inteligenta logico-matematica,inteligenta vizuala-spatiala,inteligenta muzicala, si inteligenta kinestetica in caz ca ai auzit de ea. Unii oameni au capacitatea de a folosi cuvintele si de a vorbi, memoreaza usor si le place sa scrie si sa citeasca, asta nu inseamna ca sunt mai putin inteligenti decat un inginer sa zicem.Fiecare materie isi are rostul ei in dezvoltarea cognitiva a omului, rationamentele de la matematica iti vor folosi in viata la fel cum iti va folosi si capacitatea de a scrie o cerere de exemplu, care se invata la limba si literatura romana.

| NickiMinaj a răspuns:

Vezi ca scrii gresit si asta e considerat de porc si la mate-info sad.

| anca18 a răspuns:

Sustin cuore, a punctat foarte bine ceea ce ar trebui sa ai in vedere si sa bagi bine la cap.

| ĐoarUnPunctuleţ a răspuns:

Ce pot să zic, chiuleşti des la orele de română, nu? (:

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Copila, invata sa scrii!
Scuze, nici macar nu esti la liceu? Atunci nu ai de unde sa stii tu atatea. Tu crezi ca in medicina sau inginerie e nevoie de ratati cu capu` varza de mate? E nevoie de placere, dorinta de a ajuta si puterea de a memora. Cuore are dreptate, la fel si anca18. Mai citeste o data ce au scris ele si poate ti se aprinde un beculet! Fiecare cu talentul si preferintele sale, nu jigni pentru ca nu esti in masura s-o faci! Din moment ce alegi medicina pentru ca iti place, atunci ai si puterea de a invata chimie, fizica. Ai multe de invatat, la fel ca noi toti, de altfel.

| Looovely a răspuns:

Cred ca de aia ai scris in halul asta de anagramat.Tu esti cu cifrele.Crede-ma ca nu intrii intotdeauna acolo unde vrei(la liceu)Poate sa te repartizeze la uman dar tu vrei sa te faci contabil.Si de unde stii tu ca sunt medii unflate? Ai fost tu la orele lor? Poate ca si la real sun medii unflate. Si lumea se mai si razgandeste.Nu cred ca la 14 ani spui ca vei deveni ceva iar peste 10 ani chiar aia ai iesit.Crede-ma ca m.am razgandit de 1000 de ori pana acum.De la profa de romana la stewardesa.Si tot asa.happy.

| minuuu a răspuns:

Io is la mate-info :X:X

| Ea12345 a răspuns:

Eu sunt pe filologie pentru ca imi doresc sa continui cu jurnalism dupa. Daca cineva face filologie apoi da la medicina si reuseste, este dovada unei munci proprii, pentru ca pe filologie din cls a 11- a nu se mai face biologie, chimie iar acea persoana inseamna ca a facut meditatii sau a invatat singura casa, ceea ce e de apreciat!winking