| c4nd4leante a întrebat:

Exemple de meserii foarte banoase gen medic?

Răspuns Câştigător
| Nemessys a răspuns:

Nu neaparat patron. Trebuie sa devii ceva care americanii numesc,, self employed " adica sa fii propriul angajat, sau liber profesionist.

Exemple pot fi meseriile de tip instalator, avocat, electrician, psiholog, fotograf (asta fiind in viata reala), etc. Ei nu lucreaza pentru nimeni, ei lucreaza direct cu oamenii, cu clientii. Ei stabilesc pretul pentru servicii si programul pe care-l au. Evident ca ei vor cat mai multi clienti ca sa obtina cat mai multi bani.

In online pot fi sute de mii de job-uri. Video editor, voice actor, un business on-line, un canal de Youtube, orice.

Deci, pe scurt
job - salariu fix (stabilit de altcineva), program fix (stabilit de altcineva), evolutie foarte lenta, grea si nu merita din punct de vedere al banilor.

liber profesionist - salariu in functie de cat lucrezi tu, cu pret stabilit de tine, programul pe care-l vrei tu, evolutie rapida si usoara deoarece o sa ai din ce in ce mai multi clienti. Odata ce o sa ai prea multi, poti angaja pe cineva si asa ii dai o mica parte din castiguri, doar asa de poti extinde atunci cand o sa ajungi la acel nivel.

13 răspunsuri:
| Nemessys a răspuns:

Orice meserie care nu te limiteaza la un anumit program sau salariu. happy Adica sa poti lucra zeci de ore pe zi si sa ai ce salariu doresti tu. Pentru asta trebuie sa faci un serviciu pentru mai multi clienti. Adica sa fii propriul tau sef si singurul angajat sa fii tu.
Daca te angajezi uneva, o sa ai salariu mic la inceput, apoi da, o sa creasca, dar pana la cat? Si in cat timp?

Un exemplu ar fi freelancer. Tu-ti faci programul, tu decizi pretul si cu cat lucrezi mai mult, cu atat castigi mai mult. Asta imi place, comparand cu majoritatea job-urile unde poti sa lucrezi cat de bine poti tu, ca tot acelasi salariu primesti ca si colegul care sta si freaca menta.

| c4nd4leante explică (pentru Nemessys):

Deci trebuie sa devin un patron?

| Nemessys a răspuns (pentru c4nd4leante):

Nu neaparat patron. Trebuie sa devii ceva care americanii numesc,, self employed " adica sa fii propriul angajat, sau liber profesionist.

Exemple pot fi meseriile de tip instalator, avocat, electrician, psiholog, fotograf (asta fiind in viata reala), etc. Ei nu lucreaza pentru nimeni, ei lucreaza direct cu oamenii, cu clientii. Ei stabilesc pretul pentru servicii si programul pe care-l au. Evident ca ei vor cat mai multi clienti ca sa obtina cat mai multi bani.

In online pot fi sute de mii de job-uri. Video editor, voice actor, un business on-line, un canal de Youtube, orice.

Deci, pe scurt
job - salariu fix (stabilit de altcineva), program fix (stabilit de altcineva), evolutie foarte lenta, grea si nu merita din punct de vedere al banilor.

liber profesionist - salariu in functie de cat lucrezi tu, cu pret stabilit de tine, programul pe care-l vrei tu, evolutie rapida si usoara deoarece o sa ai din ce in ce mai multi clienti. Odata ce o sa ai prea multi, poti angaja pe cineva si asa ii dai o mica parte din castiguri, doar asa de poti extinde atunci cand o sa ajungi la acel nivel.

| zilog a răspuns:

Orice meserie făcută bine îți aduce mulți bani!
strungar, bijutier, traseistă, frizer, manichiuristă, maseor, prestigitator, iluzionist, hambalist, dulgher, rabotor, armurier, lăcătuș mercanic, spărgător profesionist autorizat,
sunt multe merserii care ar trebui încercate
http://youtube.com/watch?v=rJsMUO1vEe0

| EcceHomo a răspuns (pentru zilog):

Prestidigitator.happy
La cât s-au spălat pe mâine pe timpul pandemiei ăsteia, cred ca li s-a cam uscat pielea celor deja consacrați. Ar fi de încercat asta.

| NotNamed a răspuns:

Programator/inginer software.

| zilog a răspuns (pentru NotNamed):

Este lumea plina de programatori care se bucură la 3$/zi
eu am plătit acum un site făcut cu ajax la comanda cu 30$ pentru 10 zile de muncă, si le-am mai oferit eu cadou că am vrut sa fiu băiat drăguț incă 20$.
Așa că mergeu va apărea cineva care se va prostitua extraordinar de ieftin dacă faci ceva care poate fi făcut de către africani prin intrenret!
Așa că axeazăte pe lucruri reale palpabile care se pot face fara calculator pentru ca pe calculatoare sunt multi calculatoristi!
si oamenii sau saturat de calculatoristi
si eu sunt un calculatorist care am muncit cu bucurie 90 zile pentru 100$ si am fost extraordinar de fericit si mulțumit
si am facut un soft cu baze de date si analiza complexă si care prezice in functie de informatiile introduse care sunt sansele sa se intâmple anumite lucruri in functie de cât de des si in ce ordine sau intâmplat in trecut!
Aveam 14 ani si am făcut acest soft.
Asa ca mai bine sa faci ceva care nu pot alții să facă din orașul tău și să vină oamenii la tine pentru că tu faci cele mai bune discuri de ambreaj bat si eu câmpii cele mai gustoase clătite sau gogosi
si atunci o sa fii apreciat si nu o sa fii repede schimbat de altul
pentru ca oamenii nu vin la tine pentru ca este ieftin ci pentru ca gulasul tau are cel mai bun gust de pe planeta
au tu fabrici cel emai rezistente caiele

| NotNamed a răspuns (pentru zilog):

Nu stiu, vedem. Eu unul vreau sa ma fac programator cel puțin, de fapt as vrea sa urmez o facultate sau master de inginerie software si atunci as câștiga destul de multi bani. Am si o înclinație catre asta, ma pricep foarte bine in tech. Daca nu se va primi imi urmez profilul liceului cel de proiectant si fac si o facultate pentru a deveni inginer proiectant.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Medic pediatru

| An0nim0000 a răspuns:

Nu știu sigur, dar depinde ce îți place sa faci. De exemplu:
-stewardesa
-medic (pentru animale sau oameni)
-avocat
-judecator
-sa îți deschizi o firma
-profrsor
-programator
Sper ca te-am ajutat!?

| Tyoi12 a răspuns:

Te referi numai la domeniul medicina?

| c4nd4leante explică (pentru Tyoi12):

Nu. La toate domeniile.

| Tyoi12 a răspuns (pentru c4nd4leante):

Depinde și ce înclinații, abilități și pasiuni ai. Exemple: domeniul IT, pilot de avion, controlor de trafic aerian (cea mai stresanta meserie din lume), avocat, inginer în diverse domenii, arhitect etc. Mai sunt meserii prost plătite cum sunt cele de ospătar, șofer taxi, dar la care câștigi mult bacșiș de la clienți.

| MariaPop23 a răspuns:

Medic la A.T.I (anestezie terapie intensiva)